Profilo Çamaşır makinası ses sorunu

Büyük kasnagın sağ tarafından kayışı dışa doğru kendinize çekerek (parmaklarınızı kayışın altına sokmadan) büyük kasnagı sola doğru çevire bilirseniz çok kolay ve hasarsız cıktıgını göreceksiniz.
 
Ustam çok teşekkür ederim gerçekten. Geçen yine makineyi açtım, sorun belki motoru koruyan plastiğin motora değmesindendir diye değmesini engelledim ama yine devam etti maalesef ses problemi. Motoru söküp bakıma alacağım, fırsat bulamadım. Bu arada bir video gözüme çarptı, videodaki makinenin sorunu ile bendeki ses tamamen aynı. Bunlara bakarak da teşhis yapabilirsiniz.

YouTube - siemens 54060 last rinse
 
videodaki makinanın fırcalarında kırıklık var (kömürlerinde)
kırık kömür kollektöre takılma yapıyor ve hasar veriyor kömürlerin icindeki kablo montaj noktasına kadar kullanılmış olabilir.
 
Bu makinenin videosunu bulmam iyi oldu ustam böylece teşhis de yaptın. O zaman anladığım kadarıyla kömürler değişip kollektör temizlenecek. Yarın bi bobinajcılara sorup sonra motoru söküp götürürüm. Çok sağol, Allah razı olsun.
 
Arıza tesbitinde bilgilerin tam olması hatanın hızlı çözümüne imkan verir .
ölçüm alma şansımızın olmadıgı bu sanal ortamda aslında kahve falına bakarak yorum yapar durumdayız. Görsel ve sesli destek geldiginde daha somut bilgiler verilebilinecegi sizin probleminizde daha da iyi algılanıyor.
 
Ustam sana özel mesaj yollayamıyorum, bana özel mesaj atman mümkünse mail adresini verebilir misin? İstanbul'da motor onarımı için tavsiye edebileceğin bir yer varsa iletişim bilgilerini yazarsan çok memnun olurum. Veya kargoyla motoru sana yollayabilirim yardımcı olabilmen mümkünse. Malum güvenebileceğim bir yer bilmiyorum, daha kötü hale gelmesini istemem. Şimdiden çok sağol ustam.
 
Çok teşekkürler ustam, en kısa zamanda görüşmek üzere. Yeni üye olduğumdan özelden mesaj atamıyorum.
 
motoru sökmeden önce şunada dikkat edersen iyi olur boşuna uğraşma rulmanlar ısıdan dolayı genişleme yapabilir rulmanlarda boşluk oluşmuşsa sürtünmede artar ve ısıya sebep olur ısıda genişlemeye ve daha çok boşluğa birde kayışı söküp motoru elle çevirerek sesi dinlersen motordanmı kazanın kasnağındanmı geldiğine emin olursun
 
hocam makinanizin gobekteki bilya kismindanda olablir.. bendede ayni sorun vardi bilyayi sokemedim..ama biraz yag doktum. sorun halloldu..isterseniz bir deneyin..maliyetsiz bakim.saygilar...
 
Ustam kargo 2 gün önce elime ulaşmıştı. Dün motoru taktım, kayışı da söktüğüm usülle yine yerine yerleştirdim. Makineyle 2 yıkama yaptım. Hiçbir sorun yok, eline sağlık. Motora yaptığın işlemleri burada da kısaca özetlersen aynı sorunu yaşayanlara yol gösterir diye düşünüyorum.

Elektrikli süpürgede de hiçbir sorun yok. Tekrar teşekkür ederim ustam emeğine sağlık. Sadece 2 tane yuvarlak plastik parça ve lastik var onları nereye koyacağımı tam bilemedim. Birini motorun etrafına taktım, ki sanırım öyleydi. Küçüğü de sanırım şamandıra olduğundan su tankına koydum. Elinde makinenin parçalarının birleşimini gösteren bir şema varsa çok memnun olurum. Olmasa da hallettim gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,821
Mesajlar
920,768
Kullanıcılar
450,910
Son üye
Beyazıt_34

Yeni konular

Geri
Üst