Profilo Bul. Mak. Gider Pomp. Kesikli Çalışıyor

ufukkyn

Üye
Merhabalar, profilo bm4222eg bulaşık makinesi e21 kodu veriyor, ilk başta suyu tahliye etmiyordu, pompayı değiştim şimdi ediyor. Ama söyle bir sorun var: çalıştırınca su alıyor sonra bunu boşaltıyor sonra yine su alıyor fakat bunu boşaltmıyor ve gider pompası kesikli kesikli çalışıyor sonra hata verip duruyor. Bazen içinde su kalıyor bazen kalmıyor. Ama yıkamıyor. Gider hortumunu söküp baktığımda suyu boşaltmada problem yok. Sorun ne olabilir? Bu makineler bosch ve siemen ile benzer diye biliyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

güzel insan, e 21kodu tahliye pompası arızasıdır. pompayı değiştirdim diyorsunuz, emiş yönünde bir tıkanıklık olabilir mi? çıkış yönü temiz demişiniz.

güzel insan, e 21kodu tahliye pompası arızasıdır. pompayı değiştirdim diyorsunuz, emiş yönünde bir tıkanıklık olabilir mi? çıkış yönü temiz demişiniz.
Merhaba cevap için teşekkürler. Tamir işlemini dün akşam yaptım, youtube'da "herşeyin atölyesi" diye bir kanal var, bir video ile tamirin nasıl yapacağını anlatmış zaten bende ona bakarak yaptım. Ona sorduğumda ise aynı şeyin onunda başına geldiğini, tamir işlemi yapıldıktan sonra hata vermeye devam ettiğini ve makinenin 3 gün sonra normal çalışmaya başladığını söylüyor, 2 3 gün daha beklesin, sonra tekrardan pompayı söküp pompa ile hortum arasını son kez kontrol edeceğim, ama burda tıkanıklık olsa su boşaltmaz diye düşünüyorum. Umarım kart değildir
Emiş yönü derken su alma kısmı mı acaba? Burada da bir sorun gözükmüyor su alıyor gibi duruyor

evet suyu alma tarafından bahsediyorum, eğer orası da temizse karta bir bakmak lazım. ve eğer belki varsa şamandıra sorunu da olabilir. kontrol ediniz lütfen.

Bosch, Profilo ve siemens grubu bulaşık makinelerinde aynı tip tahliye pompası kullanılır. Sıfır pompa alıp değiştirin. Pompa rengi beyaz ise Beyaz; Gri ise Gri olanı alın, yoksa yine çalışmada sıkıntı olur.

Makinenin sol tarafında su cebi üzerinde ''su sayacı'' var onu da değiştirin.

Forum istatistikleri

Konular
130,280
Kullanıcılar
453,535
Son üye
TOSUN 18

Yeni konular

Geri