programlama

ONURRR_96

Üye
Katılım
12 Eyl 2012
Mesajlar
24
Puanları
1
merhaba arkadaşlar doğru yere konun açtığımdan emin değilim yanlış yere açtıysam bağışlayın ben mikro işlemciler bilgisayar üzerinden program atılıyormuş bu olay nasıl olduğunu anlata bilirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
 
Her işlemci firması kendisine göre iletişim protokolü belirler.. Ve her işlemci için ufak tefek değişiklikler vardır.. Mesela PIC i seçtin diyelim,, programlamak için bir de devren olması lazım.. Devreye göre seri mi atarsın, paralel mi atarsın ya da işlemci üzerinden usb den mi atarsın bilemem.. Kullanılan hex dosyaları da ayrı bi dert..

Emin değilim ama hex dosyasının formatı bu linkteki gibi olmalı sanırım..
GENERAL: INTEL HEX FILE FORMAT

PIC16F84 için programlama algoritma şemaları da burada.. Microchip in kendi pdfsi..
http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30262e.pdf

Aklında tam olarak ne var onu söylemen gerekir ayrıca.. :)
 
Kardeş kullandığın işlemciye göre ATMEL veya PİC olmasına göre programlama kartları mevcut.
 
Hea,, ben kendi yapacak sandım.. :)) PIC kullanacaksan başlangıç için JDM programmer, ilerisi için pickit 3 vs önerebiliriz..
 
arkadaşlar benim bu mikro işlemciler konusu hakkında hiç bir bilgim yok kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda şu şeklde sorim mesela pıc serisinde bir entegre belli bir programmı vardır içinde yoksa benim atmam mı gerekir ve nasıl atılır bu konuda yardımcı olur sanız sevinirim
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...rogramlama-ogrenmek-istiyorum.html#post434662 bu konuda yazdığım ilk mesaja ve yazdığım mesajda verdiğim linklerdeki mesajlarıma bir bakın bence yeteri kadar açıklama yaptım o konularda, sorduğunuz sorular ve daha fazlası var. Yeterli gelmezse forumdaki benzer konulara bakın, başlığa benzer birçok konu açıldı forumda, tekrar tekrar aynı şeyleri yazmamız mantıklı olmaz, siz genel bir fikir edinin daha fazla sorunuz olursa yine yazın elimizden geldiğince cevaplarız.
 
arkadaşlar programlamadan iyi anlayan pcb de lcd ekranı olan menülü bir iki projem var yardımcı olursanız sevinirm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,818
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst