Proje üret + yayınla + maddi destek al + uygula

Bizdeki asıl mesele projenin prototibini yapabilmek. Bir prototip yaptıktan sonra destek verecek (ortak olacak) çok insan var. Şöyle bir projem var dediğinizde alacağınız ilk cevap,
--Elin Amerikalısı, Avrupalısı, Japonu bunu düşünmemiş de sen mi düşündün? Böyle bir şey yapılabilseydi senden önce onlar yapardı.
İkinci olarak,
Sizden projenin tamamını açıklamanızı ister. Genel hatlarını tarif edersiniz ikna olmaz, en ince detayına kadar öğrenmek ister. Amaç; projeyi çalıp, tek başıma yapayım.
Üçüncü olarak,
--Finans sağlarım ama yarı yarıya ortak olurum.

Elin kolun bağlı oturursun. Projeyi en sonunda rafa kaldırırsın. Aradan bir süre geçtikten sonra aynı projeyi bilmem hangi ülkede birisi yapar.
---Aaaa... gördün mü ? senin düşündüğün projeyi yapmışlar.
Heee.. yapmışlar. Şimdi otur seyret..
Merhaba uzun zamandan sonra Şef'im :),
yurtdışında vardı sonra ülkemizde yayına girdi "Dragons Dan" ordaki para babaları tam da anlattığınız gibi davrandı :(, sanki köstek olmak adına sorular sorulur bahaneler üretilir; "patenti aldın mı?" "bunu bilgisayar sayesinde yaptın olmasaydı bunu yapamazdın" ...!!!
yine geçmişte mucitlik keşiflk pogramları gördük farklı sorunlara farklı çözümler sunanlar düşünenler gösterilir sonra zoraki olarak bir birinci seçilir...
İnşallah bu kafa yapısndan kurtuluruz, eğitim şart!
 
Merhaba sayın by lent.
Ben, o bahsettiğiniz programa değil de başka kanalda yayınlanan yarışma şeklindeki programa katılmak için başvurdum. Çekim yapılan stüdyoya girdiğimde bunun bir proje yarışması değil de şov yarışması olduğunu anladım ve geri çekildim.
İşin ilginç yanı, masa başında jüri olarak bir kaç bilim adamı, akademisyen var, fakat ödül alacak projeyi onlar değil de telefondan en çok mesaj atılan proje alacak.
Bizim ülkemizde fikirlere bu kadar değer veriliyor.
 
1 paket sigara olmuş 10tl en kötü sigara olmuş 6,5TL ota,boqa,ıvır zıvıra para saçmasını iyi biliriz, burada bir vatandaşımız güzel faydalı bir proje yapmak istese kim 5tl vermez? Zekat-sadaka anlayışı olmayan ilme faydalı olmanın önemini kavrayamayan, peygambermizin insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır sözünü bilmeyen, anlamayan bir insanın olayı idrak etmesi haliyle çok zor olacaktır.
Elin gavuru zevk için bu işleri yaparken biz müslüman olarak bunu tartışıyorsak kimse kusura bakmasın bu bizim ayıbımızdır !

1aNqq_1420443731_0822.jpg
 
böyle bir çalışma yapsak insanların projesi için para toplasak ilk önce bir denetleme mekanizması lazım, adam gerçekten bir proje yapıyormu vs diye, ülkemizde bunu suistimal edebilecek insan dolu.

ikincisi işin içerisinde para ve yardım toplama varsa maliye yakamıza yapışıp benim payım nerede diye sorar.

çizgi tagem olayını araştırmanızı öneririm, ülkemizde ücretsiz eğitim veren bir kurum devlet eli ile kapatıldı.

https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=çizgi tagem mahkeme
 
bizde böyle bir proje başarısız olur.
Nedeni de çokça suistimal edilmesi ve sahtekarlık için kullanılacak olmasıdır. Ben şahsen böyle bir projeye para yatırmam. 10 projeden bir ya da ikisi ancak ciddi çıkar.
 
Başkalarının para ile verdiği eğitimleri siz bedava ve aleni olarak vermeye çalışırsanız bu haklı olarak o işten ekmek yiyenlerin işine gelmez. Benim bahsettiğim olayın, çizgi tagemle alakası yok, ayrıca denetleme ve kontrol mekanizması emeğinin karşlığını alabilir, kanun ve yasalar çerçevesinde devlete vergide verilir,devlet desteği talebinde de bulunulur. Proje desteği için önemli şartlar ve bilirkişilerin onayı alınır ondan sonra destek talebinde bulunulur. 1000 tane proje olacağına 10 tane olur ama sağlam projeler olur.
Elin gavuru demek ki biz müslümanlardan daha akıllı, daha dürüst ve daha girişimci ! Sözün bittiği yer.
 
Selamlar bu konuyu bulmam biraz zaman aldı, perde arkasını bilmiyorum ama kickstarter benezeri siteye ülkemizde denk geldim https://arikovani.com/ haberiniz olsun projelere göz atın arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,814
Kullanıcılar
451,314
Son üye
teslamotor

Yeni konular

Geri
Üst