Proje 2: Smd Dizgi Makinesi [Pick And Place]

Kolay gelsin..
Bu tip bir iş yapmıştık kameradan adaha önemli olan aydınlatma.. Butip kamera fiyatları 1400eurodan başlamakta. Eğer tuttuğunda bir pozisyonlama yapılıp yerine gidecekse parça bozutuna göre süre kısalabilir.. Ama 85 tl kamera ile nasıl yapılır gerçekten merak ettim..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Bir yazılım vardı. Hatta kamerasını kendi geliştirmiş satıyordu. Ruby gibi bir dili de vardı. İstenilen şekilde tanıma vs sağlanabiliyordu. İsmini hatırlayamadım. Geliştirmeye açıktı.
 
10 saniye ile başlar 10 milisaniyeye iner. Bu tarz şeyler zamanla tecrübe edinerek olur. İşin içinde ne kadar olursan ol farklı şeylere daldıkça neler çıkıyor karşına.

Katılıyorum, fotoğraf makinası zamanla geliştirilebilir, fotoğraf makinasından farklı yöntemler de bulunabilir.

Aşağıdaki 3D yazıcıda kullanılan, çok hassas ölçüm için faydalanabilecek ucuz lazer ünitesi var (çok sayıda bilimsel projede de kalitesi ve ucuzluğu nedeni ile faydalanılmış). Acaba fotoğraf makinasının auto-focus özelliğine bağlanabilir mi?



Aşağıdaki makina da ilham verebilir;
 
Son düzenleme:
Şimdiden hayırlı olsun. Başarılar.
 
Auto fokus değil daha cok görüntüyü işleyerek bu bu koşullarda ve örnek parça suan xy düzlemindeyken şu koordinatlarda ve şu koordinata giderken olması gereken pozisyon..xy ve eğer kafada bi c ekseni varsa ona göre pozisyonlama..daha basit düşünelim bence direk al git modu olsa daha bi denemeye açık olur.. En azından benim bilmediğim seyi dışarıda bırkarak ilerleme şeklim oluyor.. bilmediğim beni engellemekte... Ve araştırma vakit almakta..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Bu projeyi de takip ediyorum bari bu proje için kosgep den destek alın proje başlamadık,elimizde çizimler ve programlar var sadece değin olmaz mı?
 
bu makinede iş yazılıma bakar gerisi gene fısss
kamera, konumlandır, vakum sistemi..
hatta buna birde fırınlama kısmı yapılır. pcb yi alıp paletten fırın kısmına..
ya da lazerle eritme de olabilir ucu açık sistem
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…