Proje için DC motor ve sürücü seçimi

Brkkc06

Üye
merhabalar, bitirme projemiz için bir araç yapmayı planlıyoruz. Araçta 3 tekerli olacak şekilde tasarlayıp 2 adet dc motor ile hareket sağlayacağız. Ancak nasıl bir motor seçmemiz gerekiyor onu bilemedik. Taşıyacağımız yük yaklaşık 10-13 kg ve bu yük motorlar çekme değil taşıma yapacak. Ayrıca bu motorların güç dağıtımını tek bir kuru aküden nasıl yapabiliriz ? Yardımcı olursanız sevinirim.

merhabalar, bitirme projemiz için bir araç yapmayı planlıyoruz. Araçta 3 tekerli olacak şekilde tasarlayıp 2 adet dc motor ile hareket sağlayacağız. Ancak nasıl bir motor seçmemiz gerekiyor onu bilemedik. Taşıyacağımız yük yaklaşık 10-13 kg ve bu yük motorlar çekme değil taşıma yapacak. Ayrıca bu motorların güç dağıtımını tek bir kuru aküden nasıl yapabiliriz ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bldc motor ve sürücülerini araştırın. Yeni nesil zıppırık ne kadar şarjlı oturaklı götürgeç varsa bu zırıltıdan var .

oturaklı götürgeç
bu oturaksız götürgeç, dikkatli ol biraz, konu sahibi güzel insan. göstermelik proje ödeviyse 12-24 volt 250-300 watt olan dc iki motor ve bir sürücü yeter. tekerlekler mümkün olduğunca küçük olsun. küçük dediysek te el arabası tekerleğini örnek al. devamlılığı olan bir proje ise iki tane kick scotter tekerleği iki sürücü ve bataryası yeterli olur.

Peki redüktörlü 37 mm 12 volt olan torku ise 10-12 kg olan iki adet motor fazla mı olur ? Kaynak olarak da kuru akü düşünüyorum. Ancak dediğim gibi akünün girişini nasıl dağıtıcağım onda sorun yaşıyorum iki adet motoru 12 volt olan kuru aküden nasıl besleyeceğim

Peki redüktörlü 37 mm 12 volt olan torku ise 10-12 kg olan iki adet motor fazla mı olur ? Kaynak olarak da kuru akü düşünüyorum. Ancak dediğim gibi akünün girişini nasıl dağıtıcağım onda sorun yaşıyorum iki adet motoru 12 volt olan kuru aküden nasıl besleyeceğim
Peki hız ayarınız da olacak mı ? Yoksa başla dur mu çalışacak ?

Hemen anlatayım, araç üzerinde bavul veya valiz taşayacak. Nvdia jetson nano kullanarak görüntü işleme ve yz ile kendi kendine yön değiştirecek veya duracak, dönecek.

Sen taksit taksit bilgi veriyorsun maşallah . Kumandası nasıl olacak ? Yön farkındalığı olacak mı ? Yön değiştirecek mi ? Önüne nesne çıkınca duracak mı ? Bunlar ne olacak @paskomya
kumandadan bahsetmiyorlar, bunların ki bildiğin hamal arabasının motorlusu, manuel olarak ön tekerlekten yön değiştirecek. ne kaa küfte, o kaa ekmak..
otorgaçlı götürgeç duymayalı uzuuuun yıllar olmuştu. beni güldürdün ya inandığın Allah'ta seni güldürsün.
Hemen anlatayım, araç üzerinde bavul veya valiz taşayacak. Nvdia jetson nano kullanarak görüntü işleme ve yz ile kendi kendine yön değiştirecek veya duracak, dönecek.
öyle damla damla bilgi vermeseniz, hamal arabasının otonomu. ne kadar çok ayrıntı. o kadar çabuk bilgi.

Forum istatistikleri

Konular
130,631
Kullanıcılar
454,181
Son üye
Fatih Yalçınkaya

Yeni konular

Geri