confickerbelasi
Profesyonel Üye
Çok büyük derken MW/s boyutunda...
İmkansiz demeyin.
İmkansiz demeyin.
İnsanlar bu projeyi yaparsa siz mutlu mu olacaksınız.Artık elinizde güçlü bir güç kaynağı var. İhtiyaç duyacağınız elektriği bir invertör yardımıyla 220V olarak evinizde kullanabilirsiniz.
Yahu arkadaş.
140 sene önce alınan patent neden hala hayata geçirilemedi.
140 sene önce yapılan bu buluş, gelişitirilip, yapılıp ta köylere Elektrik verileceği yerde, neden bir dünya bütçe ile günümüzde güneş enerji sistemleri kuruluyor
Ben işin tekniğinden olabilirliğinden bahsettim. Anlayabiliyorsanız ne ala, bizzat iddalarınızı hayata geçirir öyle konuşursunuz.
Bana adamlar yapmış etmiş demeyin.
Kendiniz yapın ve efendi efendi kullanın. Neden insanlara yapın edin diyorsunuz ki.
İnsanlar bu projeyi yaparsa siz mutlu mu olacaksınız.
Burada kirlilik yaratan sizlersiniz.
Sana da engel oluyorum SAKIN YAPMA diye...Senin ve senin gibilerin yüzünden şu an kullanılmıyor.
Konudan bağımsız merak ettiğimden sormak isterim.Bağdat pillerinin aydınlatmada kullanıldığına dair bir kaynak var mı?
Zira benim bildiğim ne için yapıldığına dair hiç bir bilgi olmadığına dair.Tahminler var ama onlar arasında aydınlatma yoktu.
Hasılı yazdığınıza dair bir kaynak vermeniz mümkün mü?
Şu videoyu izleyin ve kesinlikle bir bilgi kaynağı olarak değerlendirmeyin ancak videoda bahsedilen üniversiteleri ve araştırmaları yapanların isimleriyle söylüyor. Bağdat pillerinin bulunduğu bölgelerde bugün bilinen akkor lamba tipinde ışık kaynağı olarak kullanıldığını güçlü şekilde düşündüren nesnelere de rastlamışlar. Geçmişte yaşayan insanlar elektriğin ne olduğunu tam olarak bilmeseler de soylular ve kralların saraylarında ve büyücüler tarafından kullanılmışlar. Amaçları ne olursa olsun doğada yaşayıp elektriğin farkına varamamak idiot olmakla eş değerdedir. Nasıl ki iki kumaş parçasını birbirlerine sürttüğünde saman gibi küçük nesneleri çekiyor ve zaman zaman da bir nesneye değdirdiğinizde küçük kıvılcımlar çıkarıyorsa bunun farkındalığının ötesinde çok detaylı argeleri olup olmadığı tartışılabilir ancak elektriğin kesinlikle farkındaydılar. Ne olduğunu bilmeseler bile araştırmalar bunu gösteriyor.
En iyisi sen videoyu izle ve konu ilgini çekerse bahsi geçen üniversiteleri ve araştırmaları inceleyip konunun diğer detayları hakkında bizi bilgilendir. Ben kullanıldığı konusunda bir çok yazı okudum ve bazı videolarda bulguları görme fırsatı buldum ancak bunlar kesin doğrudur diyecek kadar konu hakkında uzmanlığım yok.
İlk iki paragrafı es geçiyorım ve sadece cıss diyorum. Bence eşref saatinizde bir daha okuyun. Yine her zamanki gibi konuya negatif yaklaşanlar oldu ve bu benim için hiç sorun değil kurallar aşılmadığı sürece ben de kullanılan asabi tondan daha aşağıda makul cevaplar verdiğimi düşünüyorum. Tartışmanın böyle olması aslında benim hoşuma da gidiyor çünkü okuyan sıkılmıyor ve kurallar aşılmadığı sürece bence böylesi çok daha yararlı olur.
Aslında ilk yazımda proje maliyetiyle ilgili kullanılabilecek ürünlerin linkleriyle birlikte çok detaylı bilgiler verdim.
106 TL + KDV fiyatıyla 80 adet artı (+) kutup için kullanacağınız elektrotları satın alabiliyorsunuz. 47 TL'ye de 50 adet eksi (-) kutup için kullanabilecekleri satın alabiliyorsunuz. Bunlar kaynak elektrotları olduğundan Elektrik geçirgenlikleri çok iyidir ayrıca artı (+) kutup elektrodun karbon miktarı özel olarak azaltıldığı için daha iyi voltaj farkı oluşturacaktır. Ayrıca elektrotların sayıları konusunda bir sınır bulunmuyor. Yeterli miktarda alana sahipseniz İstediğiniz kadar elektrot kullanıp arzu ettiğiniz miktarda enerjiyi elde etmeniz zaten mümkün olacaktır. Diğer malzemeler ise bağlantılar için yalıtılmış kalın kablolar ve toprağın asit düzeyini biraz artırmak için kullanılabilecek kloraktır. Klorağı da öyle sebil gibi dökmüyorsunuz. Klorağı kullanma periyodunuzu her seferinde iki katına çıkararak örneğin önce günde bir sonra 2 günde sonra 4 vs... Daha sonra bir yandan toprağı nemli tutmak için klorağı seyreltip bir yandan su kullanıyorsunuz. Hatta sonraları yalnızca su kullanarak sadece nem dengesi oluşturuyorsunuz. Bahsettiğim ölçekte en fazla 5 litre klorak elekrotlar kullanılmaz hale gelene kadar yeterli olabilir.
https://metalavm.com/paslanmaz-elektrod-inox-awl-250-mm
https://www.kaynakreyonu.com/Karbon-Elektrodu-64x305-50-li-paket,PR-2015.html