Siz hiç birer adet elektrot kullanarak kavanozda dahi pil yapmadınız değil mi? Yukarıdaki mesajınız nedense bana aşağıdaki fıkrayı anımsattı ...İlk iki paragrafı es geçiyorım ve sadece cıss diyorum. Bence eşref saatinizde bir daha okuyun. Yine her zamanki gibi konuya negatif yaklaşanlar oldu ve bu benim için hiç sorun değil kurallar aşılmadığı sürece ben de kullanılan asabi tondan daha aşağıda makul cevaplar verdiğimi düşünüyorum. Tartışmanın böyle olması aslında benim hoşuma da gidiyor çünkü okuyan sıkılmıyor ve kurallar aşılmadığı sürece bence böylesi çok daha yararlı olur.
Aslında ilk yazımda proje maliyetiyle ilgili kullanılabilecek ürünlerin linkleriyle birlikte çok detaylı bilgiler verdim.
106 TL + KDV fiyatıyla 80 adet artı (+) kutup için kullanacağınız elektrotları satın alabiliyorsunuz. 47 TL'ye de 50 adet eksi (-) kutup için kullanabilecekleri satın alabiliyorsunuz. Bunlar kaynak elektrotları olduğundan Elektrik geçirgenlikleri çok iyidir ayrıca artı (+) kutup elektrodun karbon miktarı özel olarak azaltıldığı için daha iyi voltaj farkı oluşturacaktır. Ayrıca elektrotların sayıları konusunda bir sınır bulunmuyor. Yeterli miktarda alana sahipseniz İstediğiniz kadar elektrot kullanıp arzu ettiğiniz miktarda enerjiyi elde etmeniz zaten mümkün olacaktır. Diğer malzemeler ise bağlantılar için yalıtılmış kalın kablolar ve toprağın asit düzeyini biraz artırmak için kullanılabilecek kloraktır. Klorağı da öyle sebil gibi dökmüyorsunuz. Klorağı kullanma periyodunuzu her seferinde iki katına çıkararak örneğin önce günde bir sonra 2 günde sonra 4 vs... Daha sonra bir yandan toprağı nemli tutmak için klorağı seyreltip bir yandan su kullanıyorsunuz. Hatta sonraları yalnızca su kullanarak sadece nem dengesi oluşturuyorsunuz. Bahsettiğim ölçekte en fazla 5 litre klorak elekrotlar kullanılmaz hale gelene kadar yeterli olabilir.
https://metalavm.com/paslanmaz-elektrod-inox-awl-250-mm
https://www.kaynakreyonu.com/Karbon-Elektrodu-64x305-50-li-paket,PR-2015.html
Bağdat Pili NedirSana izin var. Sen patatesle yapmaya devam et fakat bil ki M.Ö. 3000 yılında yaşayan insanlar senden fazla bir şeyler biliyorlardı ki bu yöntemle toprağa inşaa ettikleri istasyonlarla ellerindeki bağdat pillerini şarj edip ışık elde etme amaçlı kullanıyorlardı.
Yazımda belirttim. 50 elektrotluk bir sistem ile 50V 56A (amper) değerine ulaşmışlar. Haklısın toprağı bu şekilde kullanmak ekim amaçlı kullanımını engeller fakat sadece bunun için ayırdığın 4,5 metre karelik bir alanda ihtiyaç duyduğun elektriği üretebiliyorsun. Bahçenin diğer kısımlarını ekim amaçlı kullanabilirsin. Ayrıca toprak bundan çok daha yüksek asitik düzeylere alışkındır. Çünkü siyano bakteriler bundan çok daha asitik ortam oluşturup toprakta yaşarlar. Hatta bu bakterileri kullanarak Elektrik üretimi yapılan çiftlikler bile var. Ayrıca çamaşır suyuna para vermiyorsun, bakteriler bu işi hallediyorlar.
Denedik arkadaşım... voltajda sınır yoktur... her türlü şekilde voltajı üretiyorsun. ama konu amper olunca sonuç fiyasko çıkıyor... evet yapıyorum her türlü kimyasal ile denedim toprak olur çimento olur alçı olur... kil olur her türlü elime geçen malzemeyi denedim. her türlü metal ile de denedim. kaynak elektrotları ile de denedim. istediğin kadar voltajı üretebiliyorsun. sirke ile bile oluyor. ama dediğim gibi 200 ma üzerine çıkamıyorum. yaptığım kaçük voltaj denemesinde led lambayı 10 gün boyunca hiç sürekli olarak yandı yani led lambayı istediğin kadar yakabiliyorsun ben on gün sanra çöpe attım bıraksam yanmaya devam ederdi. ama akü yada pil gibi bir güç elde edemiyorsun. keşke imkanlarımız daha fazla olsa da değişik yöntemler deneyip sonuçları görebilsek. hidrojen ile elektrik üretimi konusunu da denedim. kullanmış olduğum elektrotlar çok çabuk ölüyor. hidrojen ile akü şarjı başarılı ancak kullanmış olduğum metaller çok çabuk bozuluyor. Türkiye de bu işlerle uğraşanlara deli gözü ile baktıkları için çok fazla da uğraştığın konuyu kimseye anlatamıyorsun. anlatsan da anlayacak kişi bulamıyorsun. yeni buluşlar peşinde olan herkesin arkasında durmak gerek...Ben özet geçiyorum. Türkiye'den bir halt olmaz. Elin çinlisi, batılısı yapınca bayıla bayıla anlatmayı iyi biliyorsunuz.
Yakın zamanda küçük bir tesla bobini yaptım sonra bakır ve alüminyum elektrotlardan 9 çift elektrodu kullanarak onları seri bağlayıp tesla bobinine güç kaynağı olarak kullandım. Elimdeki ampül düşük şiddette de olsa yandı. Sonra tesla bobinini güç kaynağına bağlayıp 5V verdim ve 100 mA akım çektiğini gördüm.
İşte arkadaşlar bu projeyi en azından elektrikleriniz kesildiğinde evinizdeki saksılara böyle bir düzenek kurarak mum yakmak yerine bunu kullanabilirsiniz. Verimli olduğuna ikna olduğunuzda da yazın bahçenizde düşük bütçe ile yapabileceğiniz projelerden biridir. Bu sistemi kurduğunuzda yanına 70-80 TL'lik 150W bir invertör alıp bahçenizde en azından bahçe aydınlatmanızı çalıştırabilecek güçte bir sistemi rahatlıkla kurabilirsiniz.
Burada gerçekten bilen ve deneyen arkadaşlardan hangi türde elektrotlar kullandığını ve asit için nasıl bir yol izlediğini öğrenebilirsek herkes için yararlı olabileceğini düşünüyorum. Son derece küstah ve ukalaca hakaret eden üyemsileri şimdilik görmezden geliyorumar . Konuya ilgi duyan arkadaşları zaten iple bağlasanız tutamazsınız. Nasrettin hoca olsa bunu mutlaka denerdi.
Denedik arkadaşım... voltajda sınır yoktur... her türlü şekilde voltajı üretiyorsun. ama konu amper olunca sonuç fiyasko çıkıyor... evet yapıyorum her türlü kimyasal ile denedim toprak olur çimento olur alçı olur... kil olur her türlü elime geçen malzemeyi denedim. her türlü metal ile de denedim. kaynak elektrotları ile de denedim. istediğin kadar voltajı üretebiliyorsun. sirke ile bile oluyor. ama dediğim gibi 200 ma üzerine çıkamıyorum. yaptığım kaçük voltaj denemesinde led lambayı 10 gün boyunca hiç sürekli olarak yandı yani led lambayı istediğin kadar yakabiliyorsun ben on gün sanra çöpe attım bıraksam yanmaya devam ederdi. ama akü yada pil gibi bir güç elde edemiyorsun. keşke imkanlarımız daha fazla olsa da değişik yöntemler deneyip sonuçları görebilsek. hidrojen ile Elektrik üretimi konusunu da denedim. kullanmış olduğum elektrotlar çok çabuk ölüyor. hidrojen ile akü şarjı başarılı ancak kullanmış olduğum metaller çok çabuk bozuluyor. Türkiye de bu işlerle uğraşanlara deli gözü ile baktıkları için çok fazla da uğraştığın konuyu kimseye anlatamıyorsun. anlatsan da anlayacak kişi bulamıyorsun. yeni buluşlar peşinde olan herkesin arkasında durmak gerek...
MerhabaHaklısın. Bana diğer üyelerin yazdıklarına bakarsan pek akıllı bir adam için yazılmış yazılara benzemiyor. Önemsemiyorum. Utanacak yüzleri varsa utansınlar. Seni tebrik ediyorum. Bence herkes özellikle üniversite okuyan gençler öğrendiği bilgileri mutlaka pratiğe dökmelidir. Bu delilik değildir ve illa yöntemlerimiz endüstride kabul görmüş yöntemler olmak zorunda değil. Tesla'nın bir sözü var şimdi tam yeri paylaşmak istiyorum.
“Bizden önceki birçok jenerasyonda makinelerimiz dünyada herhangi bir yerde elde edilen enerji ile çalıştırıldı. Bu yeni bir şey değil. Gücünü topraktan alan etkileyici Antheus mitosunda, büyük matematikçilerinizin spekülasyonlarına rastladığımız bir şey var. Enerji uzayın her yerinde. Bu enerji statik mi, kinetik mi? Eğer statik ise umutlarımız boşuna; eğer kinetik ise "ve böyle olduğunu biliyoruz" insanlık için makineleri bu doğanın döngüsüne bağlamak sadece bir zaman meselesidir.”
Nikola Tesla
İşte modern insan enerji ihtiyacı için makinelerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi tek bir merkezde üretip dağıtmak yerine daha dağıtık bir mimaride daha verimli olarak üretebilir. Dolayısıyla makinelerimizi doğanın enerji döngüsüne bağlayarak daha verimli şekilde çalıştırabiliriz.
Ben bunun çeşitli yollarının çok verimli olduğunu düşünüyorum. Zaman buldukça buradan paylaşırım. Zaten hali hazırda kullanılan ve çok bilinmeyen bir çok yöntem var.
Ayrıca bu topraktan Elektrik konusunda nasıl bir çalışma yaptın? Elektrotların boyutu ve şekli nasıldı? Doğrudan toprağa mı uyguladın yoksa saksı ya da kaplar mı kullandın? Bu konuyu daha detaylı yazabilir misin?
Ayrıca senin daha iyi fikirlerin varsa maliyet gücümüzü birleştirebiliriz. Hatta ben sana doğrudan finans sağlayabilirim. Şimdi üzerinde çalıştığım çok daha ilginç bir proje var. Detaylarını eğer istersen özelden yazabilirim. Yaptıktan sonra burada paylaşmayı düşünüyorum. Projelerim için para harcamaya her zaman için varım. Örneğin şu yukarıdaki elektrotları ya da senin önerebileceğin diğerlerini satın alıp doğrudan senin adresine göndersem bunu yapmak, denemek için yeterli zamanın ve çalışabilecek alanın var mı?
Açıktan sormak istemediğin sorular olursa bana özelden yazabilirsin. Benim henüz özel mesaj hakkım olmayabilir ama seni yanıtlarken diğer projeleri de anlatabilirim.
bakır-aliminyum yada çinko çubuklar. her oluşturduğun birim kendi içinde bağımsız olacak ve her oluşturduğun pil hücresini seri olarak bağlantı yapacaksın. kesinlikle oluşturduğun bir hücre diğer hücre ile temas etmeyecek hatta hava teması dahi olmayacak. çok basit bir şey ... ben bu işlerden pek anlamam hobi amaçlı öyle bir kaç denemem oldu. metal boyutuyla hiç bir ilgili olmayan bir durum statik elektrik gibi düşün. yani olay tamamen statik enerji ampersiz yüksek voltaj tesla kardeşimizin bulmuş olduğu tesla bobini düşün.. yada yıldırım gibi düşün... yıldırım enerjisini kullanmak depolamak gibi düşünceler zaten var ama bu enerjiyi depolayıp kullanmak için gerekli olan teknoloji hala üretilmedi. yani asıl mesele statik elektiriği knetik enerjiye dünüştürecek bir cihaz olmalı teslanın asıl yapmak istediği ve hayata geçirmek istediği düşünce buydu aslında teslanın amacı kablosuz elektrik taşımak değildi. amacı üretmiş olduğu statik elektriği depolayıp yerinde kullanmaktı iletim yoluyla değilde yerinde üretip tüketmek düşüncesi vardı. ama elindeki teknoloji buna yetmedi. yani aslında söylendiği gibi kablosuz elektrik taşımak değildi düşüncesi..... doğada var olan statik elektriği knetik enerjiye dünüştürüp yerinde kullanmak mesele ... statik elektriği knetik enerjiye dünüştürmeyi hiç düşün dün mü ????Haklısın. Bana diğer üyelerin yazdıklarına bakarsan pek akıllı bir adam için yazılmış yazılara benzemiyor. Önemsemiyorum. Utanacak yüzleri varsa utansınlar. Seni tebrik ediyorum. Bence herkes özellikle üniversite okuyan gençler öğrendiği bilgileri mutlaka pratiğe dökmelidir. Bu delilik değildir ve illa yöntemlerimiz endüstride kabul görmüş yöntemler olmak zorunda değil. Tesla'nın bir sözü var şimdi tam yeri paylaşmak istiyorum.
“Bizden önceki birçok jenerasyonda makinelerimiz dünyada herhangi bir yerde elde edilen enerji ile çalıştırıldı. Bu yeni bir şey değil. Gücünü topraktan alan etkileyici Antheus mitosunda, büyük matematikçilerinizin spekülasyonlarına rastladığımız bir şey var. Enerji uzayın her yerinde. Bu enerji statik mi, kinetik mi? Eğer statik ise umutlarımız boşuna; eğer kinetik ise "ve böyle olduğunu biliyoruz" insanlık için makineleri bu doğanın döngüsüne bağlamak sadece bir zaman meselesidir.”
Nikola Tesla
İşte modern insan enerji ihtiyacı için makinelerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi tek bir merkezde üretip dağıtmak yerine daha dağıtık bir mimaride daha verimli olarak üretebilir. Dolayısıyla makinelerimizi doğanın enerji döngüsüne bağlayarak daha verimli şekilde çalıştırabiliriz.
Ben bunun çeşitli yollarının çok verimli olduğunu düşünüyorum. Zaman buldukça buradan paylaşırım. Zaten hali hazırda kullanılan ve çok bilinmeyen bir çok yöntem var.
Ayrıca bu topraktan Elektrik konusunda nasıl bir çalışma yaptın? Elektrotların boyutu ve şekli nasıldı? Doğrudan toprağa mı uyguladın yoksa saksı ya da kaplar mı kullandın? Bu konuyu daha detaylı yazabilir misin?
Ayrıca senin daha iyi fikirlerin varsa maliyet gücümüzü birleştirebiliriz. Hatta ben sana doğrudan finans sağlayabilirim. Şimdi üzerinde çalıştığım çok daha ilginç bir proje var. Detaylarını eğer istersen özelden yazabilirim. Yaptıktan sonra burada paylaşmayı düşünüyorum. Projelerim için para harcamaya her zaman için varım. Örneğin şu yukarıdaki elektrotları ya da senin önerebileceğin diğerlerini satın alıp doğrudan senin adresine göndersem bunu yapmak, denemek için yeterli zamanın ve çalışabilecek alanın var mı?
Açıktan sormak istemediğin sorular olursa bana özelden yazabilirsin. Benim henüz özel mesaj hakkım olmayabilir ama seni yanıtlarken diğer projeleri de anlatabilirim.
doğada ki enerjinin tamamı statik enerji yani tamamı voltajdan ibaret... ampersiz yüksek voltaj toprak kirliği falan söz konusu da değil toprak bir araç su da olur elektriği geçiren her madde olur... su kendi başına 0.25 volt ısıtıldığında ise 1 volt ... insan vücudu 0.25 volt ağaç yaprağı 0.25 volt örnekleri çoğaltabilirim.... doğanın tamımı enerji barındırıyor... ve bu enerji teslanın dediği gibi statik bir enerji ... statik enerjiyi knetik enerjiye dönüştürdüğün anda ki bütün mesele bundan ibaret ... işte o gün sonsuz enerjiye kavuşmuş oluruz.... mesele statik enerjiyi knetik enerjiye dönüştürmek... teslanın da amacı buydu ama başaramadı...Merhaba
Konuyu ilk mesajdan beri takip ediyorum. Size kimsenin deli dediği, akıllı adam işi değil dediği yok. Varsayalım dediğiniz gibi topraktan elektrik üretmeyi başardınız. İstenilen voltaj ve akımda tabiki. Ancak bu ne kadar sürecek. ne kadar verimli olucak. Elektrik üreteceğiniz kaynağı nereye kadar kirleteceksiniz. Dünyada ki toprağın ne kadarını feda edebileceksiniz. Rüzgar enerjisinin ve güneş paneli teknolojisinin en önemli özelliği elektrik üretmek için harcadığı bir diğer enerjiye, kaynağa zarar vermemesidir. Siz topraktan elektrik üretseniz bile bu projenin geleceği yok. @by lent te bu görüşü savunuyor.
Fikirleriniz var fakat bunlar kendi fikirleriniz değil. Bu konu hakkında 1893 yılında alınan patenti kanıt olarak sunuyorsunuz. Patent alınması bu fikirlerin doğru olduğu, sistemin elektrik üretebileceği anlamına gelmiyor. Patenti alınmamış herşeye patent alabilirsiniz. Çalışması doğru olması gerekmez. Yoksa 1893 yılında alınan patentin üzerine daha çok araştırılıp, 1891 yılında rüzgar enerjisi ile pil şarj patentinin bu günkü geldiği yere sahip olurdu
Nikola Tesla nın sözünü paylaşmışsınız. Bu enerji statik mi, kinetik mi? Eğer statik ise umutlarımız boşuna; toprakta ki enerji statik mi, kinetik mi?
Ancak bu ne kadar sürecek. ne kadar verimli olucak.
Yoksa 1893 yılında alınan patentin üzerine daha çok araştırılıp, 1891 yılında rüzgar enerjisi ile pil şarj patentinin bu günkü geldiği yere sahip olurdu
Nikola Tesla nın sözünü paylaşmışsınız. Bu enerji statik mi, kinetik mi? Eğer statik ise umutlarımız boşuna; toprakta ki enerji statik mi, kinetik mi?
Zaten bütün mesele bu, depolamak. Elektrik bulunmadı çünkü elektrik dünya üzerinde hep vardı.bakır-aliminyum yada çinko çubuklar. her oluşturduğun birim kendi içinde bağımsız olacak ve her oluşturduğun pil hücresini seri olarak bağlantı yapacaksın. kesinlikle oluşturduğun bir hücre diğer hücre ile temas etmeyecek hatta hava teması dahi olmayacak. çok basit bir şey ... ben bu işlerden pek anlamam hobi amaçlı öyle bir kaç denemem oldu. metal boyutuyla hiç bir ilgili olmayan bir durum statik Elektrik gibi düşün. yani olay tamamen statik enerji ampersiz yüksek voltaj tesla kardeşimizin bulmuş olduğu tesla bobini düşün.. yada yıldırım gibi düşün... yıldırım enerjisini kullanmak depolamak gibi düşünceler zaten var ama bu enerjiyi depolayıp kullanmak için gerekli olan teknoloji hala üretilmedi. yani asıl mesele statik elektiriği knetik enerjiye dünüştürecek bir cihaz olmalı teslanın asıl yapmak istediği ve hayata geçirmek istediği düşünce buydu aslında teslanın amacı kablosuz elektrik taşımak değildi. amacı üretmiş olduğu statik elektriği depolayıp yerinde kullanmaktı iletim yoluyla değilde yerinde üretip tüketmek düşüncesi vardı. ama elindeki teknoloji buna yetmedi. yani aslında söylendiği gibi kablosuz elektrik taşımak değildi düşüncesi..... doğada var olan statik elektriği knetik enerjiye dünüştürüp yerinde kullanmak mesele ... statik elektriği knetik enerjiye dünüştürmeyi hiç düşün dün mü ????
elektrik Elektronik teknisyeniyim ve bildiğim bir şey varsa akım olmadan volt işe yaramıyor. Akım olmadan volt ancak yıldırım oluyor zaten.Yegâne argümanınız bu mu? O halde siz bir fal baktırın öğrenelim bunların cevabını olur mu?
Burada statik ve kinetik derken yabancıların sıklıkla kullandığı soğuk elektrik ve sıcak elektrik kast ediliyor. Örneğin havadan elektrik üretimi projelerinde ki buna atmosferik elektrik denir ve buralarda çok bilinmez ve kaynağının fm, tv, baz, wifi istasyonları olduğu sanılır. Oysa ki atmosferik elektrik diye araştırırsanız görürsünüz ki atmosferde yukarıya doğru gittikçe toprak ile arasında her metrede 100V artış gösterir. Bu en tepeye çıkıldığında milyonlarca volta ulaşır. Zaten yıldırımların, şimşeklerin deşarjı bu nedenledir ve toprak ve hava adeta kapasitör gibi bu enerjiyi depolar ve şimşekler ve yıldırımlar olmasa da birlerini şarj ederler.
Ayrıca burada soğuk yada statik dediğimiz elektik kondansatörlerde depolanarak sıcak elektriğe dönüşür. Tesla'da bu cümle de hata yaptığını daha sonraki bir röportajında belirtmiştir. Daha önceden statik elektriğin faydasız olduğu kullanılamayacağı görüşü hakimdi fakat bu doğru değil. Zaten havadan elektrik projelerinde bunu gözlemliyoruz. Ayrıca örneğin crona motor statik bir bakıma soğuk elektrikle çalışır.
Fal baktırmaya gerek mi var. Elektrik üretmek için kullandığınız kaynağı bitiriyorsunuz.Yegâne argümanınız bu mu? O halde siz bir fal baktırın öğrenelim bunların cevabını olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?