Projeksiyon kapandıktan sonra kendi kendine açlılıyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Arkadaşlar projeksiyonu kumanda ile kapattıktan sonra kendi kendine açılıyor. Kumanda o esnada projeksiyona tutulmuyor. Sebebi ne olabilir?

Merhaba,

Projeksiyon cihazını kumanda ile kapattıktan sonra da bir süre soğutucusu (yani fanı) çalışır, ama bu esnada görüntü vermez. Anladığım kadarıyla sizdeki görüntü veriyor, bu durumda kumandanızın açma tuşuna basılıyor ya da basılı kalıyor demektir. Kumandanın çalışması için yönünün projeksiyona doğru tutulması gerekmez, tıpkı tv kumandalarında olduğu gibi yan duvara veya tavana da tutsanız çalışır.

Önerim, elinizden geliyorsa kumandayı açıp temizlik yapmanızdır.

Kolay gelsin.

Ben de aslında böyle düşündüm. Öğretmen arkadaşa tuşların basılı kalabileceğini söyledim. Ama kumandayı dolaba koyuyormuş. Yine de cep tel. kamerası ile kontrol edeyim kumandayı. Cevap için teşekkürler...

Kumanda da bir sorun yok. Fabrika ayarlarına döndersem bir faydası olur mu acaba?

projeksiyonun on/off anahtar görevi yapan rölenin uç kısımları yakın mesafedeyse ve toz kir vb gibi etkenlerden ötürü kısa devre konumuna düşüyor olabilir.Dikkatli bi şekilde içindeki lambaya zarar vermeden açılıp temizlik yapılması ve kontrol edilmesi gerekmektedir.
LAMBAYA DİKKAT....

Hayırlısı olsun açtığınızda röle NO ve NC uçlarını Multimetreyle kontrol edersiniz.inşallah anahtar/röle bozuk değildirde çabucak çözüme ulaşırsınız.

Hayırlısı olsun açtığınızda röle NO ve NC uçlarını Multimetreyle kontrol edersiniz.inşallah anahtar/röle bozuk değildirde çabucak çözüme ulaşırsınız.
Role ön panel de mi yoksa beslemede mi olur?

Benim söktüğüm cihazda ön panelde kızılötesi led vardı aldığı sinyalle besleme katındaki karta sinyal gönderiyordu.Bu rölede kartın üzerinde idi.Siz o karta ulaşmalısınız.

Benim söktüğüm cihazda ön panelde kızılötesi led vardı aldığı sinyalle besleme katındaki karta sinyal gönderiyordu.Bu rölede kartın üzerinde idi.Siz o karta ulaşmalısınız.
O halde bu rolenin cihazı kapama kontagında değil açma kontaklarında yapışma temas söz konusu. Bu durumda kendi kendine de kapanma söz konusu olabilirdi. Doğru mu?

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri