axelfoly
Üye
yine bir psu arızısı ile buradayım , xıgmatek xcp a500 model bir psu bu sorun olarak başlıkta belirttiğim gibi psu çıkış vermiyor ama stb voltajı mevcut
yaptığım kontrollerde
1. giriş katı mosfetleri arızalıydı (13n50m) geçici olarak stk0460 taktım
2.çıkışta hiçbir voltaj yok yanmış , zenerler diyotlar sağlam fakat 12/5/3 v bobini yanmıştı ve lehimleride soğuk lehimdi
3.çıkış voltajları nı takip eden ve pg voltajı oluşturan st9s313 sağlam ve besleme voltajı 4.5v gelmekte
4. 3 optodan işaretlide voltaj yok
yaptıklarım ise şöyle
1.çıkıştaki büyük bobini değiştim
2.çıkış katındaki kondansatörleri 2 eksik kaldı fakat değiştim
tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim sorun eksik kondansatörlerden dolayı st9 un gücü kesmesi olası mı , bu entegrenin datasheetinde şöyle bişey yazıyordu ;
IC, güç kaynağı sistemini değiştirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Aşırı voltaj koruması, aşırı akım koruması, düşük voltaj koruması, açma/kapama kontrolü ve iyi sinyal üretimi sağlar.
OVP/UVP (Aşırı/Düşük Voltaj Koruması), güç kaynağımızı ve PC'mizi korumak için 3.3V, 5V ve çift 12V'yi izler, bu besleme voltajlarından biri normal çalışma voltaj aralığını aştığında FPO yükselir.
yada bu değilse sorunu nerde aramam gerek , tşk
not: psu ilk fişe taktığımda 13v görünüyor ve snler içinde voltaj sıfırlanıyor
yaptığım kontrollerde
1. giriş katı mosfetleri arızalıydı (13n50m) geçici olarak stk0460 taktım
2.çıkışta hiçbir voltaj yok yanmış , zenerler diyotlar sağlam fakat 12/5/3 v bobini yanmıştı ve lehimleride soğuk lehimdi
3.çıkış voltajları nı takip eden ve pg voltajı oluşturan st9s313 sağlam ve besleme voltajı 4.5v gelmekte
4. 3 optodan işaretlide voltaj yok
yaptıklarım ise şöyle
1.çıkıştaki büyük bobini değiştim
2.çıkış katındaki kondansatörleri 2 eksik kaldı fakat değiştim
tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim sorun eksik kondansatörlerden dolayı st9 un gücü kesmesi olası mı , bu entegrenin datasheetinde şöyle bişey yazıyordu ;
IC, güç kaynağı sistemini değiştirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Aşırı voltaj koruması, aşırı akım koruması, düşük voltaj koruması, açma/kapama kontrolü ve iyi sinyal üretimi sağlar.
OVP/UVP (Aşırı/Düşük Voltaj Koruması), güç kaynağımızı ve PC'mizi korumak için 3.3V, 5V ve çift 12V'yi izler, bu besleme voltajlarından biri normal çalışma voltaj aralığını aştığında FPO yükselir.
yada bu değilse sorunu nerde aramam gerek , tşk
not: psu ilk fişe taktığımda 13v görünüyor ve snler içinde voltaj sıfırlanıyor