PT100 Sorunu

eger sorun sadece temas sorunu ise ısı iletkenli iyi olan bir metal daldır.Aklıma aliminyum geliyor.denediğim bir yöntem değil ama aklımada yatıyor pt 100 ü bükme gibi bir sorun olmaz büksede önemi olmaz eger bizim boya kazanları gibi hassas bir değer istemiyorsa 1-2 derece düşük çıkacaktır.aliminyum un temas yüzeyini ne kadar arttırısak daha iyi bir değer elde ederiz heralde.kolay gelsin
 
Arkadaşım küçük bir ihtimal ama 4-20 ma de skala yı yanlış yazmış olabilirmisin. PLC modülün 0-20 ma olabilir mi
 
dogru sıcaklıgı elde etmek için 100 numaralı platin elementinin dış korumasının capının altı ila on bes katı arasında maddenin içine batırmalısın..bide boyle dene:)
anladıgım kadarıyla pt100 hammaddenin içinde degil..peki pt100 porselen üzerine demir geçirilmiş bir kılıf içine koyup hammadenin içine batırmayı hiç düşündünmü.boylelikle pt100ün zarar görmemiş olacak.
stajda öğrendiğim kadarıyla bundan cok daha sıcak ortamda cok daha elverişsiz kosullarda işlev görmekte:)
 
Son düzenleme:
birde pt100 eger cep içine koyulup oyle olçme yapılıorsa cebe zeytin yagı koyarak dene..
zeytin yagı,cep patladıgında senin maddenede pek etki etmez diğer yaglara gore..
 
pt100 degilde sıcaklıgı ölçen Temaslı Sıcaklık Transmitterleri var zaten plc baglıyosun
0-10Vdc yada 4-20 baglayabilirsin onları daha iyi kalibre edebilirsin sizin sisteminin tam bilmiyorum ama scada yada operatör panele baglıdır
 
Arkadaşım sensörün dış kılıfı kalın olabilir ki büyük ihtimalle budur. Ince kılıflı al. Egeğr ölçtüğün sıvının viskoziteside fazlayda üzeride birikip tabaka oluşturabilr.
Bende dış kılıfı daha ince al sorunun çözülecek. Sonra teşekkür edersin
 
ısı kontrol cihazında uygun p100 seçili mi j tipi k tipi filan

PT100'ün J ve K tipi olmaz, PT100 rezistif bir sensördür. J ve K tipi olan sensörler temocouple'dur. Çalışma mantıkları oldukça farklı. Termocouple ısıya göre gerilim üretirken, PT100 tipi sensörler ısıya göre direnç değiştirir.
 
kablonuzada bir bakın.şiltli özel imal edilmiş pt100 kablosu olsa iyi olur
 
Kardeş dogru anladıysam plc kontrol ediyor.pt 100 ü kullandıgın plc nin ısı kartında problem olabilir.BENİMDE AYNI ŞEKİLDE BÖYLE BİRARIZA BAŞIMA ĞELDİ PLC NİN sayıcı veya ısıyı kontrol eden slotuna baglantılarına bak.
 
Bende pt 100 sensörleriyle ilaç sektöründe kullanılan cihazlarla haşır neşir oluyorum. Otoklav cihazlarının kartlarının durumunu kontrol etmek için farklı skalalarda ohm değiştiren bir aleti , elektronik kartının pt100 sensör girişine bağlayarak ekrandaki dereceyi kontrol edebilirsin. Mesela 100 ohm 130 ohm 150 ohm gibi seçenekler ekranda kaç derece okuduğuna bakarak öncelikle sıcaklık modülünü eleyebilirsin.

Bunun dışında biz cihazlarda sıcaklık kalibrasyonu yaparken hem alt limitlerde hemde üst limitlerde 2 veya 3 noktadan kalibre etmemiz gerekiyor. Nedeni ise, atıyorum 25 derecede (senin dışardan sıcaklığı ölçtüğün aleti doğru ölçüyor ve 2 sensöründe aynı noktadan sıcaklığı ölçtüğünü baz alalım.) senin sensörün ve digital thermometren ile aralarında çok ufak farklar var , o anda tamam olabilir diyorsun fakat sıcaklık arttıkça bu ohm farkı artıyor ve aradaki fark çok fazla olabiliyor. Seninde başına gelen bu zannedersem. Bende 25 derecede aynı okuduğumu 80 derecelerde 2 derece farkla okuyabiliyorum. Bu durumlarda cihaz üzerinden üst değerlerin kalibrasyonu ile oynamam gerekiyor.

Bunun dışında fermantör sistemlerinde , bakteri üretimi , havayla temas olmaması , sterilizasyon gibi durumlar olduğundan sıcaklık ölçümü kazanın veya cam haznenin üzerine diğer arkadaşlarında belirttiği gibi sensörü koruyucu bir hazne vasıtasıyla ölçüm alınıyor. Zannedersem sizde bu şekilde yapıyorsunuz. Cihaz üreticilerinin bize önerdiği bu haznelere iletkenliği en iyi şekilde alabilmemiz için Gliserin koymamız. Belki işinize yarayabilir diyerekten ek bilgi olarak yazayım dedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,124
Mesajlar
933,331
Kullanıcılar
453,197
Son üye
Emre5212

Yeni konular

Geri
Üst