hocam bu anlattıgım olay bır kot yıkama fırmasında elektrık bakım sorumlusu ıken basıma geldı.sıstemde 30 sn saga 30 sn sola 5 sn duran motorlar ve dıger ekıpmanlar vardı.burada bu metodla sorunu cozmustum.aslında ben baska bır konuda tartısma acmak ıstıyorum.normal kontaktormu kompanzasyon kontaktorumu .BU GUNE KADAR BEN HAKKIYLA YAPILAN BIR KOMPANZASYON TESISINE DAHA RASTLAYAMADIM DAHA .10 KVAR ICIN TAK 3TF 42 KONTAKTORU DEVAM ETmehmet95 ' Alıntı:teşekkürler gezer77 anlattığın gibi dengesiz yük ve yanlış kondansatör hesaplaması olup olmadığını böyle kontrol edersek, bir daha problem olmaz. Kışa göre hazırlan, yaz gelirse bahtına...
HOCAM GELİŞMELERDE VEDE YAPTIGINIZ CALISMALARDAN HABERDAR OLMAK ISTEMEKTEYIM ARKADASIM BENCE DIGER ARKADASLARDA SENDEN BU KONUDA ACIKLAMA BEKLEMEKTEDIRLER.evliya ' Alıntı:ne yapmayı öneriri siniz bunu nasıl dengede tutacam bir faz 7a 8a 11a akım trf 11a olan fazda bu dengede tutamıyorum bide 45kw nın altındaki yüklerde kapasitif alınıyormu
rakani ' Alıntı:Aslında küçük güçlü işletmelerde dediğin gibi genelde kompanzasyon kontaktörü kullanılmadan ve bir çok şey dikkate alınmadan düz kompanzasyon yapılıyor.Dediğin doğru.Kompanzasyon kontaktörü mü normal kontaktörmü kıyasına gelince bu konuda daha önce forumda gerekli tartışmalar yapıldı ve çok güzel sonuçlar çıktı ortaya bunlardan faydalanmanı tavsiye ederim.Eksik kalan bir şey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.Linkler aşağıda kesinlikle bir incele!
evliya ' Alıntı:arkadaşlar ben durduramadım bu kapasitifi kontaklarda bi sorun yok baktım bu sorunu ne yapabilr benim kaçırdığım yerler olabilir yardımcı olursanız sevinirim
evliya ' Alıntı:ne yapmayı öneriri siniz bunu nasıl dengede tutacam bir faz 7a 8a 11a akım trf 11a olan fazda bu dengede tutamıyorum bide 45kw nın altındaki yüklerde kapasitif alınıyormu