seha_elektrik
Üye
kardeş bu işi bilen herkes röleyi düzgün gösterip indüktife yada kapasitife girebilir yani ck ayarını yapman lazım buda eskitip bir röle kullanıyorsan sayacı ölçerek yeniden ayar yapman lazım demektir ama şimdi bilgisayar köntröllü röleler var bağla leptopa akım trafosu değerlerini doğru girdinmi herşeyi bilgisayardan yapıyorsunçok rahat ve basit oldu bu işler artık herkes komponzasyoncu oldu bizimde papucumuz dama atılır şimdievliya ' Alıntı:arkadaşlar ben kompanzasyonda herşeyi düzenledim röleyi düzgün göstergesi kondansatör gerektiğinde alıyor aşırı geldiğinde çıkarıyor ama değerler aşıyor anlamadım ne yapmalıyım banka şubesinin yarfımcı olun
Eğer yükler hızlı devreye girip çıkıyorlar ise, örneğin 2-3 saniyede bir, kontaktörlü kompanzasyon sistemleri ile kompanzasyon yapmak yeterli olmayacaktır. Bunun sebebi kontaktörlerin yavaş kalması ve kompanzasyon bankalarının yeterince çabuk devreye girememesi ve yeterince çabuk devreden çıkamamasıdır. Sizin durumunuzda, bahsettiğim gibi eğer hızlı yükler var ise, kompanzasyon bankası devreden çıkmakta gecikip sayaca kapasitif bölgeden enerji yazdırabilir. Yükler içinde örneğin punto kaynak makinaları bulunuyorsa kompanzasyon anahtarı olarak kontaktör değil de tristör tabanlı ürünler kullanmayı düşünebilirsiniz.
Yükler eğer en az 10-20 saniye aralıklarla devreye girip çıkan yüklerse, örneğin devamlı çalışan pompalar, motorlar gibi, dediklerim geçerli değil tabi.
Sayın kibele
Sanırım Sayın dizzy, bankalarda kompanzasyondan değil de, kondansatör bankalarından bahsetmiş.
Tristörlü sistemlerde maliyetiniz, kontaktörlü sisteme göre mutlaka fazla olacaktır fakat, çözüme ulaşabilirsiniz.
Mehmet hoca sıralamış gerçi ama.Bankalardaki sıkıntı değişik saatlerde farklı aydınlatmaların devrede olması.Bunların bir kullanma ortalamasını almak gerekir.İnd.Oranını vermemişsiniz ama ilk aklıma gelen sorun akşam iş bitiminde banka tabelasının beslendiği faz akım tr.suna isabet ediyor gibi geldi.Gündüz ve gece durumlarını ayrı ayrı izlemen gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?