Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Sayın Aksi.
Sizden bir ricam olacak. Yüklediğim videolar farklı sayfalarda bulunuyor. Acaba hepsini birinci sayfadaki benim açıklama yaptığım yazıların hemen altına almak mümkün mü? Ulaşmak isteyen arkadaşların videoları peşpeşe görmesi mümkün olur böylece.

Video çekimlerinden önce mesaj yazan bazı arkadaşların mesajları anlamını yitirecek belki, onlarda mazur görürler herhalde.
 

haklısınız ustam, ben foto örneği yükledim daha kolay anlar diye, benim anlattığım pratikde ilk sarışımda yaptım bunu çünki birçok motor sarma videosu izledim işe başlamadan önce, tabii siz üstadlarımızın büyük katkılarıyla, mıknatısları yeleştirmeyide siz öğrettiniz sağolun varolun.
yeni başayan arkadaşlara yardım konusunda siz haklısınız. ben sustum. syagılar
 
Yok ustam, öyle susmak yok. Sen beni yanlış anladın. Herkes burada bildiğini paylaşacak ki bilmeyenlere faydamız olsun.
 
yok yalnış anlamadım kafaları karışmasın yani, bu yolda çok daha fazla yol katetmiş birinin yardımı etkili olur o yüzden
 
Sn ŞEF hocam ve Sn saftilki arkdaşım uğraştığım motor var biliyorsunuz resim eklemiştim silindir mıknatısları N S N S 26 sıra yaptım 3 v civarı aldım 2N 2S ile rotora dizdim bişey olmadı 3n 3s 4 n 4s 5 n 5 s olabilecek her versiyonu denedim en son 12N 12S yaptım hiç görmediğim bir tür elektirik ürettim ampulün kablolarını motorun çıkışlarına vuruyorum kıvılcım çıkıyor ama ampul yanmıyor çıkan kıvılcım tahmini 13-15 volt gibi ama 1,5 v ampulü dahi yakmıyor ve ölçü aletide ölçmüyor, ama sargıyı değiştirmedim sadece denemek istedim bunuda merak ettim neler olacak diye, olmayacağını demiştiniz ama

''Bir çok rüzgar türbin denemem oldu birisi hala dikili duruyor buda arabamın direksiyon mili motorunu değiştirdim, ve bu motor 3 faz muhteşem bir motor bununla 36 volt alıyorum rüzgarda 12 v 2 ampul patlama seviyesine geliyor,
fakat bu benim için yeterli değil eser yada iş olmuyor malesef sadece boş uğraş oluyor, tüm bankalarla konuştum ama kredi alamadım ankara bursa konya istanbul adana vs rüzgarcılarla konuştum ama cazip bir fiyat bulamadım ve güvenemedim sahte bir yüz ifadesi içten olmayan gülümsemeler sunuyorlar babam arıcı olduğundan babama 1 kw türbin aldım asılda 600 w çıktı ve artık kendi işimi gerçekten kendim yapmak istiyorum siz güzel insanların sayesinde bunu başarabileceğime inanıyorum!!!

1-mıknatıs dızmeyi öğrendim oyuk sayısının 3/1 fakat bendeki rotorun uzunluğu 89mm ama bu uzunlukta mıknatıs aradım nette bulamadım 2 tane 45 kullansan sıkıntı olurmu ?

2- stator sarmayıda öğrendim (yıldız) ama bu işe başlayacağım zaman tekrardan bilginize danışacağım ki yanlış yapmayalım!.

Stator telinin kalın olması elektiriğin ısıya dönüşmesini engeller ve verim artar diye düşünüyorum bu nekadar doğrudur?

sevgili ustalarım sizi çok yordum biliyorum nekadar teşekkür etsem azdır.

saygılarımla...
 
Sn ŞEF cumhuriyet üniversitesinde yenilenebilir enerji bölümüne yazmıştım bu linki ?????????? ?? ??????? (??? ???????) - YouTube

ve bu bu şekilde yanıt aldım belki belki faydalı olabilir

Aynı hizadaki (alt alta 7li gruptaki) mıknatısların aynı kutuplu olması
gerekiyor ancak altına koyduğunuz sincap kafesli rotorla o iş verimsiz
olur. Çünkü mıknatısların alt kutupları bir çelik sac yada nüve ile
manyetik devreyi kapatmalı. Ayrıca 7 sıralı kaç dizi mıknatıs grubu var
onu göremedim. Stator faz sargılarının kaç kutuplu sarıldığı da önemli.
Sargıların sarım sayısı ve kesitleri uygun olmalı. Daha detaylı bilgi
vermelisiniz.

Örnek olarak şöyle söyleyeyim. 24 tane 7li mıknatısın var. Statorun
sargıların 4 kutuplu sarımlardan oluşuyorsa o zaman yan yana 6 tane 7'li
mıknatıs grubunun hepsi N kutuplu olmalı. diğer 6 tane 7'li sıra S kutuplu
olacak şekilde yerleştirilmeli. Umarım demek istediğimi anlamışınızdır.
Kolay gelsin.
 


bobinler görüldüğü gibi sarılacak.
bak bu adam beyaz çizgiere işaretemiş ama bir diş atlayarak gitmiş sen diş atlama, (örnek) beyaz çigiler 10 mm geldiyse 10mm mıknatıs kullan
 
buda benim ilk yaptığım sargı 15 v 2amperdi
 
Niye bu şekil, ne gibi avantajı var nerden esinlendiniz Sn. saftilki daha veimli modeller var diye düşünüyorum. Ben şahsen dikey modeller yapmayı düşünüyorum kuyruğa ihtiyacı kaldırıyor.
 
daha yüksek tork gücü almak için, ben pervanede yeterince tork gücü oduna pek inanmıyorum, yeni arayış içine girdim çünki pervanede örnek saniyede 1metreküp rüzgara teması varsa benim yapmak istediğim simülationda 6 metreküp rüzgar tut bırarak prensibiyle işleyecek,
diğer dikey örnekleride inceledim 3/1 oranında kanatların sırtı rüzgara teması var, hepsi öylemi değil rahmeti memox abinin düzeneğide verimliydi. henüz bitmedi çalışmam kullandığım proğramı tam öğrenemedim daha bitince paylaşırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…