Sn ŞEF hocam ve Sn saftilki arkdaşım uğraştığım motor var biliyorsunuz resim eklemiştim silindir mıknatısları N S N S 26 sıra yaptım 3 v civarı aldım 2N 2S ile rotora dizdim bişey olmadı
3n 3s 4 n 4s 5 n 5 s olabilecek her versiyonu denedim en son 12N 12S yaptım hiç görmediğim bir tür elektirik ürettim ampulün kablolarını motorun çıkışlarına vuruyorum kıvılcım çıkıyor ama ampul yanmıyor çıkan kıvılcım tahmini 13-15 volt gibi ama 1,5 v ampulü dahi yakmıyor ve ölçü aletide ölçmüyor, ama sargıyı değiştirmedim sadece denemek istedim bunuda merak ettim neler olacak diye, olmayacağını demiştiniz ama
''Bir çok rüzgar türbin denemem oldu birisi hala dikili duruyor buda arabamın direksiyon mili motorunu değiştirdim, ve bu motor 3 faz muhteşem bir motor bununla 36 volt alıyorum rüzgarda 12 v 2 ampul patlama seviyesine geliyor,
fakat bu benim için yeterli değil eser yada iş olmuyor malesef sadece boş uğraş oluyor, tüm bankalarla konuştum ama kredi alamadım ankara bursa konya istanbul adana vs rüzgarcılarla konuştum ama cazip bir fiyat bulamadım ve güvenemedim sahte bir yüz ifadesi içten olmayan gülümsemeler sunuyorlar babam arıcı olduğundan babama 1 kw türbin aldım asılda 600 w çıktı
ve artık kendi işimi gerçekten kendim yapmak istiyorum siz güzel insanların sayesinde bunu başarabileceğime inanıyorum!!!
1-mıknatıs dızmeyi öğrendim oyuk sayısının 3/1 fakat bendeki rotorun uzunluğu 89mm ama bu uzunlukta mıknatıs aradım nette bulamadım 2 tane 45 kullansan sıkıntı olurmu ?
2- stator sarmayıda öğrendim (yıldız) ama bu işe başlayacağım zaman tekrardan bilginize danışacağım ki yanlış yapmayalım!.
Stator telinin kalın olması elektiriğin ısıya dönüşmesini engeller ve verim artar diye düşünüyorum bu nekadar doğrudur?
sevgili ustalarım sizi çok yordum biliyorum nekadar teşekkür etsem azdır.
saygılarımla...