Çok teşekkür ederim sayın asbaşkan'ım. Artık mekanik konularda danışabileceğimiz bir üyemizin olması sevindirici. Aramıza hoş geldiniz.asbaskan ' Alıntı:değerli akadaşlar sırf bu konu için foruma girdim ben iyi bir mekanikerim işim gereği zamanımın çoğu elektirik santıralları içinde geçiyor konuya birazda olsa yakınım şefin çalışmalarını tebrik ediyorum eğer bizimde emeğimiz geçecekse göreve hazırız
Sayın arkadaşlarım !
Bu dinamo işi beni çok sardı. Şimdi çok daha düşük devirde enerji alabileceğim bir dinamo üzerinde çalışıyorum. Takriben 90 - 100 d/dak. gibi.
Bobinleri sardım, statora yerleştirdim. N42 mıknatısları rotora yapıştırdım. Şimdi bunları yerleştireceğim bir dış kapak yapıyorum.
Önceki yaptığım dinamo çalışması bana çok faydalı oldu. Eksiklerimi görmeme, neyi nasıl yapmamı gerektiğini öğretti bana. Hayatımda ilk kez bobin sarıp, dinamo yapıyorum.
Abuzettin20 arkadaşım. Daha sonra sizden yukarda bahsettiğiniz voltaj regülatörü ile ilgili yardımlarınızı talep edeceğim. Hele bir yapalım bakalım. Kaç volt, kaç amper alacağım. Ona göre regülatörü yaparız. HOŞÇAKALIN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?