Rüzgar Türbinini Bitirdim.

Öncelikle sizi çok tebrik ediyorum. Bu çalışmanız bana neler yapabileceğimden çok artık bişeyler yapmam gerektiğini hatırlattı. Harekete geçme zamanı.Çok tebrik ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba bence bu düzenek için dişlilerle biraz daha oynamalısın 3 dişli bir redüktör ve uygun mödül ....
ben teknisyen bunu bence önce teknik resmime dökmelisin inan ozaman hataları çok daha kolay görüceksin .Çok iyi teprik ederim.
 
azim diye buna derler...

inanın bu gibi çalışmalar insanları tetikler. üretmek herşeydir. üretirseniz ayaklarınızın üstünde yıkılmadan kalırsınız. almanyanın dünya savaşından çıktıktan sonra nasıl kalkındığını ve bu günlere nasıl geldiğini az çok herkez okumuştur.

üretmek üretmek üretmek...
 
slm aklm

ustalar sorum olacak otomasyon fuarında 3600 w gibi bir enerji üreten rüzgar türbüni yapmışlarki çok güzel bir enerji ama bu yapılan tek lambayı zor yakıyor yani bunu bu derecede 3000 üzerri watt elde etmek için ne kadr malıyet çıkar sızce
 
Sayın şef, 8V ile 40 V arasını regüle ederek 13,5 V a veren kontrol kartım var haberiniz ola. Kaliteli ve böylesi, Türkiyede başka yok. www.twiturkey.com
Arge Departmanı
 
arkadaşlar bana nasıl yapıldığına dair göküman lazım. Benim tezim sadece araştırmadır.
 
Sayın _rock_

Aşağıda içeriği bulunan dökümanlar işinize yarayabilir.


* Teknoloji Perspektifi

* Yakın Tarih

* Tasarım Stilleri

* Mevcut Teknolojiler

* Rüzgâr çiftliği teknoloji sorunları

* Elektriksel Entegrasyon

* Güç Kalitesi

* Şebeke Maliyetleri ve Yararları

* Standartlar ve Belgeleme

* Rüzgar Türbini ve Elemanları
 

Ekli dosyalar

  • Rüzgar Enerjisi ile Elektrik Üretimi.rar
    250.2 KB · Görüntüleme: 8
  • Rüzgar Enerjisi.rar
    176.6 KB · Görüntüleme: 8
ustam nasıl oldu projen ne aşamada ne gibi sonuçlar elde ettin bilgilendirirsen sevinirim.
 
Sayın arkadaşlarım !
Bu dinamo işi beni çok sardı. Şimdi çok daha düşük devirde enerji alabileceğim bir dinamo üzerinde çalışıyorum. Takriben 90 - 100 d/dak. gibi.

Bobinleri sardım, statora yerleştirdim. N42 mıknatısları rotora yapıştırdım. Şimdi bunları yerleştireceğim bir dış kapak yapıyorum.

Önceki yaptığım dinamo çalışması bana çok faydalı oldu. Eksiklerimi görmeme, neyi nasıl yapmamı gerektiğini öğretti bana. Hayatımda ilk kez bobin sarıp, dinamo yapıyorum.

Abuzettin20 arkadaşım. Daha sonra sizden yukarda bahsettiğiniz voltaj regülatörü ile ilgili yardımlarınızı talep edeceğim. Hele bir yapalım bakalım. Kaç volt, kaç amper alacağım. Ona göre regülatörü yaparız. HOŞÇAKALIN
 
öncelikle önümüzü açıp bizi heveslendirdiğiniz için sonsuz teşekkürler. Nedense bizler (en azından ben diyeyim) bişeyler yapmak için hep bir kıvılcımbekliyoruz, içimizde yanan yangınlar sönmüş gibi. Her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaktan onur duyarım. Diğer arkadaşlarımızında aynı düşüncelerde olduğunu sanıyorum. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,808
Mesajlar
920,659
Kullanıcılar
450,899
Son üye
fandbe1

Yeni konular

Geri
Üst