R60S8 diode yardım

Katılım
21 Eki 2009
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
47
Arkdaşlar çalıştığım işyerinde yeraltı kablolarının arızası bulmada kullandığımız Rus yapımı bir aracımız var. Geçen gün bir kablomuz arızalandı. Arıza noktasını yakmak istedik(tam kopma olsun diye) ama yüksek gerilim trafosundan çıkış almadık. yüksek gerilim çıkıinda bir grub diode var. kontrol ettik (yüksek gerilimciyiz elektronikten pek anlamayız:)) diode her iki taraftanda geçiriyor.
Diodeler 53 tane hepsi birbirne seri bağlı tamamını tek tek öltüm tamamıda her yönden geçiriyor. Tamamıda arızalanmış olabilirmi?
Diodenin özellikleri aşağıdaki linkte var.
60S8 datasheet
 
sayin orion;
oncelikle bu diyotu piyasadan temin edebileceginizi dusunuyorum ki (istanbuldan) diyotlarin kontrolunu kesinlikle sokup de test edin ayrica havya ile sokuyorsanizda biraz soguduktan sonra multimetre ile (pensampermetre nin diyot test kismi ile degil ) test edin, ama benim dusunceme gore sizin cihazin yuksek gerilim ureten trafonun surucu transistoru arza yapmis olabilir bir tv tamircisi arkadasa gostermenizde fayda var derim, diyotlarin temininide bu arkadas kolaylikla yapabilir gibime geliyor, yerine takacaginiz baska diyotlar olursada alldatashet ten kontrol edip en uygun diyot takmada fayda var.kolay gelsin bir sorunuz olursa yardimci oluruz.saygilarimla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,896
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst