Rasberry Pi Yapımı

güzel insan, bir programlayıcı olarak, tasarım olayında bizden daha ileridesiniz demektir. neyi yapabileceğinizi, neleri yapamayacağınızı, bizlerden daha iyi bilmektesiniz. devre işini siz yapamıyorsanız, yapabilen bir arkadaş bulmanız lazım. varsayalım bir otomatik sulama kartı yapacaksınız, siz yazılım kısmı ile neleri yapabileceğinizi programladınız (saat, süresi, miktarı, durması, çalışması filan) bu sistemi tamamlayan kısımlar 1- programı çalıştıran kart,2- komut veren sistem... çok basit gibi görünse de değil.
bunun beslemesi var, iletişim sistemi var, devreler açıp kapatacak devre kartı var. tarihi bilecek, saati bilecek, gibi gibi, benim bilmediğim daha neler isteyecek. şimdi önünüze bir kalem kağıt alın bir kare veya dikdörtgen içine bunu planlayın. tabii ki en son bir de bunun kutusu olacak. burada sizin yaptıklarınızı çıkarttıktan sonra, hangi modülün ne iş yapacağına karar verin ve yapamadıklarınızı kimler yapar onu araştırın. varsay ben rasberry e takla attırıyorum (kesinlikle anlamam) sizin isteklerinizi, gerekli komutları bilmeden ben neyi yapabilirim diyebilirim? girişimci olmak her şeyi bilip, yapabilmek değildir. ihtiyacın olan bileşenleri kimlerin yapabileceği ve nasıl birleştirileceğini bilmek önemlidir. pazarlama kısmı sonraki iş.
Değerli bilgileriniz için sizlerden teşekkür ederim.
 
Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim sizlerden pi yi sadece ufak bir pc olarak kullanıcam. Piyasada pi nin alternatifi olan daha uyguna olabilicek ve sizlerin tavsiye edebileceği kartlar varsa tabikide onları kullanırım.Benim amacım aslında klon pi bulmaktı ondan dolayı böyle bir işe kalkışmıştım maliyetin ucuz olması adına.

Bir kartı klonunu yaptırmak orijinalini almanın Kat be kat fazlasına maal olacaktır.

Ucuz arayışını yanlış düşünüyorsunuz.

Pi örnek veriyorum 3000 - 5000 bandında ise sizin klon üretme arayışınız belki 50.000 - 100.000 tl maliyete gelecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,542
Mesajlar
927,777
Kullanıcılar
452,153
Son üye
Ogi7

Yeni konular

Geri
Üst