Ray Klemensi Arıyorum

Katılım
1 Ağu 2008
Mesajlar
32
Puanları
1
Arkadaşlar ben forumlar ile pek haşır-neşir değilim ve de bu forum yeri mi bilmiyorum ama bir sorum olacak sizlere ; herhangi bir marka ve çeşitteki PLC output sinyallerinin geçtiği klemenslerde geri dönüş ya da kısa devre sinyallerini üzerinden Modüle göndermeyecek-geri dönüşü engelleyecek tipte bi klemens varmıdır ? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bence en iyi yöntem ray tipi röle kullanmanız. Biraz masraflı ( tanesi 6-7 € ) ama çıkışları kesin olarak izole etmiş olursunuz ve dış ortamlardan etkilenmezsiniz.
 
Üstad 80 küsür çıkışım var sence uygun mu bunlar ? Yani maliyetini de düşünmek gerekirse modül olarak biraz pahalı bi seçim olur herhalde , bikaç klemens üreticisinin sitesini inceledim senin linkindeki klemsanı da gezdim ama bahsettiğin türde içinde sadece diot olan tipte bi klemensle karşılaşamadım .
 
Uygulamanıza, müşteri şartnamesine ve bedelini müşterinizden alıp almamanıza bağlı. İş yaptığım birçok müşterim PLC çıkışlarında mutlaka röle kullanılmasını istiyor. Hem PLC nin çıkışlarını korumak için hem de elektriksel izolasyon için.
 
Bilmukabile arkadaşım aynı fikirdeyim , ama toplamda 80 küsür adet röle bayağı ağır bi masraf çıkaracaktır . Daha ucuz ve basit yollu bişeyler aramaktayım ? Bahsettiğim tipte içinde diot gibi geri dönüşü engelleyecek tipte bi ürün var mı onu bulmak istiyorum . Bahsettiğin tipteki rölleri kullanmaktayım zaten ama çok fazla sorun çıkartıyorlar mekanik bir anahtarlama yaptıkları için kısa sürede kontak arızası vermekteler .
 
Son düzenleme:
Merhabalar,

PLC giriş ve çıkış izolasyonu için, diyot klemes, opto coupler klemensler ve röle modülleri kullanılabilir.

Ürünlerimiz için lütfen Klemsan Elektrik ve Elektronik iteşime geçiniz.

WIN 2010 OTOMASYON FUARINDAKİ STANDIMIZA BEKLERİZ.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,797
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst