Reaktif güç röle sorunu

aslan.44

Üye
Katılım
20 Eyl 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar;bir işyerinde karşılaştığım kompanze panosunun R.G.K.Rölesi kondanstörü bobin ,bobini kontanstor olarak algılıyor.Mesela röle hiç kontaktör çekmediği halde rölede aşırı kompanzasyon ışıgı yanıyor.herhangi bir kontaktörü manuel olarak çektirdiğimizde röle tüm kontaktörleri sırayla çekiyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sanırım akım trafosunun uçları hatalı bağlanmış.ya röle üzerinden yada akım trafosu üzerinden uçların yerlerini değiştirin.
 
Eğer role tek akım trafo kontrollu ise yukarıdakı açıklamalara ilave olarak role gerilim bilgisinin akım trafosunun bağlı olduğu fazda olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir.
Veya akım trafosunun değeri yüksek seçildiği için devreden geçen düşük akımı hissetmemiştir; manuel kondansator devreye alındığında aşırı kompanze olduğu için akım trafosundan daha yüksek bir akım geçeceği için role devreye kondansator almaya başlar. Bu arada akım ve gerilim uçları aynı fazdan alınmadığı için kondansator almaya devam eder ve grupları devreden çıkarmaz.
Bu durumda akım trafosunun çevirme oranı, rolenın markası ve sistemden çekilen akım değerleri, ilave olarak kondansator grup değerleri hakkında bilgi verirseniz yapılacak yorumlar daha net olur.
 
akım trafosunu ana hat girişinden önce bağladığınız için sorun yaşıyorsun.ufak dalgınlık olabilir.akım trafosunun, primer - sekonder bağlantılarını kontrol ediniz.
 
arkadaşların dediği gibi akım trafolarının k-l uçlarını yer değiştiriniz, problem çözülecektir.
 
arkadaşım eğer reaktif güç % 15 kapasitif güç % 10 aktif gücün üzerine çıkıyorsa bu sorunla karşılaşırsın bu yani şebekeye fazla yükleniyorsun anlamına geliyor hatta trafoyu bile yakabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
129,326
Mesajlar
925,334
Kullanıcılar
451,783
Son üye
koral1978

Yeni konular

Geri
Üst