Rehberliğinize ihtiyacım var

ahmetskaya

Üye
Ben 2 senelik üniversite mezunuyum ne kadar mezun denilebilirse artık çünkü pandemiye denk geldim iki sene uzaktan eğitimle bitirdim ve bilgim çok eksik teorik olarak. Ayriyeten liseden pano montrölüğü ustalık belgem bulunuyor. Mezun olduğumdan bu yana bir çok yer de çalıştım yaşım 23 toplam iş deneyimim 3 sene var yok neredeyse hep şantiyeler de çalıştım ne yazık ki düzgün bir ustaya denk gelemeden 3 senedir debelenip duruyorum. Kiminle konuşsam şantiye elektrikçiliğinin bitik bir iş olduğunu söylüyor. Otomasyona, fabrika gibi bakım onarım işlerine yönelmemi söylüyorlar. Tesisatın para kazandırmadığını söylüyorlar. Ben de daha genç yaşımdayken bunun kararını vermekte zorlanıyorum çünkü kalan hayatım ya şantiye işin de usta olup kendi işlerimi yürütmek ile geçcek ya da otomsayon da veya tedaş gediz gibi kurumsal firmalarla çalışmak ile geçecek. Sizin görüşünüzü almak istiyorum. ileri de kendi işimi yapmak istersem şantiye elektriğin de, kazancımdan tatmin olur muyum? (Şahsi düşüncem çok yüksek paralar kazanmakta gözüm yok. Sadece kafamın rahat olmasını istiyorum)

Merhaba Ahmet, öncelikle mesleği öğretmekten ya da en azından bildiği kadarını paylaşmaktan imtina eden kim varsa onların ben ........😂 Soruna gelecek olursak:

15 senedir elektrikçiyim şunu bilmeni isterim ki ''ben usta oldum'' veyahut ''ben oldum'' diye bir şey asla yok. Mesleği icra ettiğin sürece hep yeni şeyler öğreneceksin. Önemli olan çalışma ve öğrenme azmindir.

Herkesin yöntemi farklı olabilir ama bence bu işin temeli tesisattır, tesisatı öğreneceksin ki sonrasında herhangi bir elektrik arızasını çözebilesin. Tesisat işini çözdükten sonra yani temelini oturttuktan sonra seçimini kendin yaparsın.

Bana göre arıza, tadilat, montaj işini yapman daha doğru olur (tabi iyi bir çevren olması şart)

Şantiye elektrikçiliği çok kuralcı olur mesela ama garanti iştir işsiz kalman zor yurtiçi-yurtdışı bir sürü şantiye var.

Gelelim pano-otomasyon işine, rahat bir hayat istiyorsan pano ustası olacaksın hem parası iyi hem de çalışma saatin belli ama mesleğin en zor branşı da pano ustası olmaktır.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri