Resimdeki Komponentler Nelerdir?

Hiçbiri0

Üye
406OmY.png
kare olan ne içinde ne var transistörmü var , sağdaki siyah ne içinde logic kapımı var , gümüş renkli olan ne ?bilen

Bahsettiğiniz elemanlar Elektrik elemanı değil Elektronik devre elemanlarıdır bunu da:mad:serkan_48 arkadaşımız daha iyi bilir.

Dostum niye kiziyon kizma yaa;):D

Soruya gelirsek ,

1 metal kilifli olan kristal
2 kare olan digital signal procesor (dijital sinyal islemcisi)
3 herhangi bir entegre olabilir ismini bilmeden soyleyemem.

o ne ki? tv bordu ? marka,model?

Dostum niye kiziyon kizma yaa;):D

Soruya gelirsek ,

1 metal kilifli olan kristal
2 kare olan digital signal procesor (dijital sinyal islemcisi)
3 herhangi bir entegre olabilir ismini bilmeden soyleyemem.
Kızma yok @serkan_48 ustam seni etiketleyeyim de arkadaşa cevap ver dedim ama @ tuşuna basınca kızgın ifadesi çıktı

406OmY.png
kare olan ne içinde ne var transistörmü var , sağdaki siyah ne içinde logic kapımı var , gümüş renkli olan ne ?bilen
@serkan_48 arkadaşımız gayet güzel açıklamış. Müsaade olursa bir ekleme de ben yapayım. Evet entegrelerin iç yapısında transistörler ve tabii diğer devre elemanları vardır. Zaten entegreler bir iş yapmak için tasarlanmış devrelerin bir kılıf içinde toplanmış halidir. Bazıları programlanabilir mikrodenetleyiciler gibi. Bazıları işe sadece belli bir işi yapar anfi entegreleri gibi. Entegrelerin kimi analog sinyal işler kimi dijital sinyal işler. Dijital sinyal işleyen entegrelerin içinde transistorlarla kurulmuş lojik kapılar vardır.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri