rezinstanzı kondansatör ile çalıştırma hakkında yardım

mcloco

Üye
Katılım
26 May 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Öncelikle herkeze iyi günler diliyorum,ben bu tür konularda çok bilgili olmadığım için bunu sormak gereği duydum öğrenmek istediğim bilgi şu





24v.jpg


bu çaydanlık rezinztansının teknik özellikleri "12V.24V.220V." bu özellikteki çaydanlık rezintansını kondansatörle 1.5 saat çalıştırmak için acaba nekadarlık kondansatör lazım veya hangilerinden kullanmak gerek bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kondansatör çalıştırmaz...
 
Kondansatör ile bir el fenerinin çalıştırıldığını görmüştüm bende o mantıkla düşünmüştüm bunu acaba olur mu diye. peki ney çalıştırır bu konuda bilgi verebilirmisiniz ?
 
El fenerlerindeki ledler az akım çeker..
seyyar olarak çalıştırmak için akü olabilir veya 12/220 V çevirici.
 
Anladım cevabınız için çok teşekkür ederim sanırım bunu en iyi 12/220 V çevirici ile yapabilirim ve sanırım ancak bu durumda kondansatör ile bunu yapabilirim
 
Merhaba.

Siz kondansatörle aküleri güç bakımından ayni kefeye koyarak karıştırıyorsunuz sanırım.

Kondansatör de elektrik (Statik olarak) depolanır,ama bu bir akünün verdiği güce göre çok düşüktür.Ayrıca yüksek kapasiteli (Birkaç terabaytlık) bile olsa,kısa sürede çabuk boşalır,akülü bir buzdolabınızı,rezistansınızı hiç çalıştırmaz.Ama el fenerlerinde bulunan düşük güçlü birkaç ledi,el fenerinin içindeki neodyum mıknatısı,içindeki bir bobin içinde sallayarak rahatça da yakarsınız,çünkü ledlerin gücü çok düşüktür.

Akümülatör ise statik elektriği değil,yalnızca elektriğin kendisini kimyasal yoldan konserveler,amper (Akım şiddeti) ne kadar yüksekse o kadar süre fazla hizmet alırsınız.Örneğin 12 voltluk bir rezistansı,12 volt 35 amperlik bir akü daha kısa,12 volt 60 amperlik bir akü daha uzun süre çalıştırabilirsiniz.

İnverter veya ups'ler daha ziyade pc,lamba,tv,uydu alıcı,dvd player,müzik seti,vb.nispeten daha düşük güçlü cihazlar için daha uygundur.Rezistans gibi zorlayıcı bir yük olduğu zaman,örneğin sadece 1 adet pc için kullanılan ups'niz, bir uyarı sesi (Buzzerle) verip kapanabilir,inverteriniz ise,yine çıkış gücü çok fazla değilse aşırı ısınıp,devreleri kolayca da zarar görüp yanabilir.Eğer Şebeke (220 ac.) elektriğiniz yoksa,akü ile enerji sağlanan bir bölgedeyseniz,sadece 12-24 volt dc.'lik bir rezistans seçeneğini,aküler ile direkt kullanmak üzere de düşünün derim,inverter veya ups ile çalıştırmayı ise bence hiç düşünmeyin.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
kondasatörle çalıştırılabilir ama çok masraflı olur 1000 ila 10000 farad arasında ultra kapasitörler var genelde 2.7 v ve 5 volt çivarlarında oluyolar bunlardan çok sayıda istediğiniz voltaja kadar seri güç için ise paralel bağlarsanız şarjları doluyken uzun sure çalıştırabilir ama çok masraflı olur olmaz yapılamaz değil yani hevesin kırılmasın... ultracapacitor diye arat nette bilgi sahibi olursun arkadaşım...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,177
Mesajlar
923,949
Kullanıcılar
451,529
Son üye
Ramazan Çelikten

Yeni konular

Geri
Üst