Rezistans kablo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratkul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratkul

Üye
Merhaba, Ben Aracımın arka camına, içerden üstten ve alttan 12volt ila çalışan rezistans kablosu yapmak istiyorum. Camdaki buzlanma ve buğulanmayı önlemek için, yaklaşık 4mt filan lazım. Bunun için Kaç ohm kablo almalıyım. Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 11
Orjinal buğu önleyici rezistans cama yapışık oluyor.

Siz bu iletkeni cama nasıl tutturmayı planlıyorsunuz? Asıl sorun bu.

Gücü hesaplayıp omajı buluruz onda sorun yok. Başka bir aracın rezistans omajını ölçmek lazım.

Araç Tofaş olunca, rezistans çalışmıyor malesef, Bu kabloyu da cama Çift taraflı bantla aralarda boşuk bırakarak yapıştırırım diye düşünüyorum. cama bir sıcaklık versin yeter diye düşünüyorum.

Malesef çift taraflı bant sıcaklıkla kendini salacaktır.

Bir ara aracımda Arka cam ısıtıcısı varsa bakayım omajını ölçeyim.

Çok teşekkür ederim. Sizden haber bekliyorum. Ohm yükseldikce ısı mı yükseliyor, ben OHM hesabını tam anlamadım

Çok teşekkür ederim. Sizden haber bekliyorum. Ohm yükseldikce ısı mı yükseliyor, ben OHM hesabını tam anlamadım

Sabit voltaj altında ohm yükselirse ısı düşer. Ohm düştükçe ısı yükselir.

Ama her rezistansın bir üretebilecek eşik gücü vardır bu gücün üstüne çıkmamak lazım. Yoksa rezistans yanar.

Bunu amatör olarak uygulayıp araç arka camına yapıştırıp bu uygulamayı başarıyla yapsanız bile araç muayenesinde kendi kanımca mutlaka takılacaktır. Çünkü 2 yılda bir yapılan fenni araç muayenesini de bu konuda ciddi olarak düşünmek gerekir. Aracın arka cam görüşünden normal araç arka görüşünü orijinalinin çok dışında uygulandığından belirli miktarda kısıtlayacağı için (özellikle de geri vitesle giderken) fenni muayeneden geçmesinde muhtemelen yetkililerce asli kusurlu olarak da kabul edilebilir, örneğin yine aracın ön camına uygulanan çok koyu renk güneş cam filtreleri de fenni muayenelerden geçemiyor örneğin.

Ancak nizami olarak arka cama yapışıp satılan ve tam olarak orijinal araç rezistans filmi niteliğinde olan ürünlerin varlığını eğer mevcutsa yurt içi veya yurt dışından araştırmanız gerekir. Ancak orijinal olan bu ürünler arka cama uygulanırsa fenni muayenelerden sorunsuz olarak geçebilecektir. Kolay gelsin.

rezistans mevcut ama, nerden arızalı belli değil, zamanında camda film varmış, filmi nasıl söktülerse demekki rezitansa zarar verdiler.
o rezistans bizim dobloda yatay çizgiler şeklinde, hepsi birbirinden ayrı çalışıyor, 15 tane çizgi varsa 3-4 tanesi çalışmıyor bizde de filmi sökerken bozulmuş aynı şekilde. Sizde de öyle olabilir eğer öyleyse çalışmamasının farklı sebepleri olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…