rezistans kireçlenmesi

Esanjörde su biterse, ve rezıstans devrede kalıyorsa susuzlukdan dolayı rezıstans patlıyacakdır. Sistemde hava olusuyorsa esanjör susuz kalabilir.
Ayrıca, çamasır bulasık makınlarında yıllarca rezısdanslar kireç oluşmuş halde öalışıyor.
 
Acaba termosifonlardaki magnezyum anot bu sistemde iş görür mü?
 
Magnezyum anot konulduğu noktada sadece galvanik bir koruma sağlayabilir,yani içten galvanik pil oluşumuyla kurban anot olup,kendi kendisini feda eder.Böylece iç metal gövdedeki magnezyum zamanla erir,gemilerin dış metal gövdesini korozyondan (Çürümeden) korumak için dış kısma kaynatılıp konulan kurban anotlarda olduğu gibidir. İçteki kireçlenmede ise olumlu bir katkısı olamaz.

En köklü çözüm sn.Serkan_48'in de açıklamaya çalıştığı gibi zeolit bazlı reçineleri (Yemek tuzu rejenarasyonuyla bu reaksiyonda oluşan kalsiyum-zeolitin tekrar değişime uğrayıp sodyum-zeolit'e dönüşmesiyle,bu yumuşatma işlevinin geri kazanılmasıyla) su kullanımından önce mutlaka kullanmaktır. Bu sirkülasyonda suyu yumuşatma işlevinin sürekliliği için sodyum-zeolit reçinesinin kalsiyum iyonlarıyla birleşip kalsiyum-zeolit şeklinde doymasıyla, tuzlu suyla işlem görerek (rejenarasyon işlemiyle) tekrar bu kullanıma hazır hale getirilmesi sağlanır.

Boyler yumuşatma kazanlarındaki muslukların bazıları açılıp bazıları kapatılarak,mevcut su akış yönü tersine çevrilip tuz deposundan tuzlu su geçişi, kendi (yumuşatma tankının) içinden o anda geçebilmesi sağlanarak (ters yıkama işlemiyle),iç kısımdaki kalsiyum-zeolitin tekrar sodyum-zeolite dönüşmesiyle sistemin kesintisiz olarak çalışması sağlanmış olacaktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. eşanjör susuz kalmış olabilirmi ? sorusu benimde aklıma geliyor fakat rezistans tankın en altında ve sabah geldiğimde tank doluydu. Resimde alttaki kör tapanın yerinde rezistans vardı.
https://i.kontrolkalemi.com/2/pug2fbm5.jpg

kullandıgım rezistans
https://i.kontrolkalemi.com/2/n2629jev.jpg

bu şekliyle köprülü olarak geldi. köprülerde hata olabilirmi ? rezistanslar hakkında çok bilgim yok motordaki gibi yıldız üçken bağlantı tipleri olabiliyormu ?
 
bu şekliyle köprülü olarak geldi. köprülerde hata olabilirmi ? rezistanslar hakkında çok bilgim yok motordaki gibi yıldız üçken bağlantı tipleri olabiliyormu ?
Resime göre rezistanslar yıldız bağlı.Rezistansların çalışma geriliminin 220 v olduğu anlaşılıyor.Rezistanslar 380 volt olaydı üçgen bağlantı şeklinde gelirdi.Köprü bağlantılarında problem olduğunu zannetmiyorum.Rezistansın toplam gücümü 1Kw?
 
Bu kadar kireçlenme normal değil, üstelik belirttiğiniz güç değeri çok düşük. Suyu kaynatıp buhar hale getirirse sürekli olarak kireçlenme daha hızlı olabilir. Yani susuz kalma durumu, aklıma ilk gelen bu.

Rezistansın çok hızlı kireçlenmesi ve patlaması acaba elektriksel bir kaçak mı var sorusunu aklıma getirmedi değil. Her ne kadar alternatif akımda kaplama olmasa bile ufak çapta bir Elektrik kaçağı kireç birikmesi sürecini hızlandırabilir. Aramızda kimyacı arkadaş varsa yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Bunlara ilaveten 1 kW gücünde bir rezistans genellikle bir fazlı imal edilir. Bunda bir yanlışlık olmasın? 3 x 333 W şeklinde özel mi imal ettirdiniz? Birde bu donmaya karşı koruma mıdır?

Saygılarımla....
 
Birkaç sorum olacak.
1-Isı kontrol cihazı olarak ne kullanıyorsunuz ve hangi modda (on-of,pıd vs.)
2-Rezistansı ne ile sürüyorsunuz( kontaktör,ssr vs.)
3-Aşırı akım koruması olarak ne kullanıyorsunuz (w-otamat,hızlı Sigorta vs.)
 

merhaba tamer bey

emko esm 3710
kontaktör 3tf43 1 kw
w otomat kullandık
 

merhabalar

1kw yanlış söyledim. 10 kw olacaktı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…