Under Ground
Profesyonel Üye
Sizin sistem hava kaynaklı ısı pompası herhalde. Toprak kaynaklı sandım birden heyecanlandım kullanıcıdan bilgi edinelim diye Yinede çok güzel bilgiler paylaştınız. Çok teşekkürler. Farklı bir sistem hakkında az da olsa bilgi sahibi olduk .Tabi, 16kw lık bir ısı pompası kalorifer petekleri ile evi ısıtırken aynı zamanda 200lt'lik bir su kazanınıda 48C'ye ısıtıyor. Tabi sadece kışın lazım oluyor boyler, ilk bahardan sonbahara kadar güneş enerjisi ile işi idare ediyoruz.
Şimdi ısı pompası kazanı ısıtmak için 3 yollu vanayı kullanarak peteklere giden suyu kesip, tüm sıcak suyu boylere aktarıyor kendisine tanımlı süre içersinde. Bu ısıtma esnasında da tahmin edersiniz evin iç sıcaklığı biraz düşüyor. Boyleri ısıtması için ısıpompasına 2 adet max süre limiti tanımlıyorsunuz;
-1.si bütün sürecin alabileceği toplam zaman buna 50dk diyelim, bu şu demek oluyor boyleri ısıtmak için en fazla 50 dk süren var, bunu 50 dk içinde yaptın yaptın, yapamadın kapat boyleri ısıtma işlemini evi ısıtmaya geri dön.
-2.süremiz rezistansın aktive edilmesiyle ilgili ve bu süreyede 30dk diyelim. Buda şu demek; ısıpompasını kullanarak 30dk içinde boyleri istenilen sıcaklığa getiremediysen rezistansı devreye sok ve hem ısıpompası hemde rezistans çalışsın. Rezistans devreye girdiğinde iş 5-10dk içersinde çözülüyor ve cihaz 50dk limitine ulaşmadan kapanıyor.
Ek bilgi siz banyoya gireceksiniz diyelim, kumanda paneli üzerinde banyo tuşu var, siz banyo tuşuna basarak ısıpompasının tüm gücünü rezistans ta dahil hemen aktive edip boyleri ısıtma işlemine başlıyorsunuz manuel olarak. Böylece rahatça su soğurmu acaba demeden banyonuzu yapabiliyorsunuz. 2kw dan 3kw ya çıkartma sebebimde kışın ayaz başladığında havalar 2-3C oldugunda 2kw biraz zorlanıyor duş sonuna doğru, su ılımaya başlıyor
Anladım, bu işin tam ilmini, teoremini, kanunu ve mantığını anlamadan bu iş çözülmeyecek. O zaman "heee" deyip geçiyorum daha fazlada kurcalamadan.
Son düzenleme: