Rezistans yıldız bağlantı hk

Osmannnnn

Üye
Katılım
10 Haz 2021
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
29
Konum
Ankara
iyi günler şemadaki gibi rezistansları yıldız bağlamak verimli olurmu
nötrsüz bağlamak ne gibi sıkıntı yapar
ABE06135-CAB4-4FD7-BF19-EB2C27BA1506.jpeg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
@serkan_48 siz nasıl bi bağlantı önerebilirsiniz ?
Ben bide ampermetre bağlayıp çektiği akımı görmek istiyorum Yıldız bağlantıda tek faza ampermetre bağlasam bağlo olduğu fazın akımınımı görürüm yoksa 3fazında akımını görebilirmiyim
 
Rezistansların yıldız noktalarını nötr hattına bağlayın.
 
Mevcut sistemi denen değiştirmek istiyorsunuz. Imalatcı girma bu sistemi devamlı yaptıgına göre, bir bildiği vardır.
Bu sistem, de termostaın ısıtıcıları kapama, açma aralıgında ısı farklılığı fazla olusmaz. Bir grup rezıstans devamlı devrede görünüyor.
 
Son düzenleme:
Bence de orjinale dokunmayın. Soldaki iki devre solid state role ile sürülmüş. İsi kontrolu hassas olan bir yerde galiba.

Bağlantıyı değiştirme fikri neden kaynaklı? Ne bileyim sürekli rezistans arızası mi yaşıyorsunuz?

Yıldız bağlantı dışında üçgen bağlantı var. Başka bağlantı önerilmez.
 
Mevcut sistemde ssr' lerin enerjisi kesilince rezistans gurubu komple devre dışı kalıyor.Eğer yıldız noktsına nötr bağlanırsa iki grup devre dışı kalsada bir gurup sürekli devrede olacak.Maliyeti düşürmek için iki ssr kullanılmış.
 
Sagdakı resıztans grubu, kontaktör uzerınden dırekt çalısıyor. Termostat/ısı kontrol üzerinden komut almıyor. Yanı, devamlı devrede, ısı farkıda fazla olusmuyor.
 
SSR lerden sadece birinin devre dışı kalması durumunda diğer rezistansların üzerindeki gerilimler anormalleşir dolayısıyla rezistanslar verimli çalışmaz. Her iki SSR de devre dışı kalırsa Tamer üstadın dediği gibi hiçbir rezistans çalışmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,081
Mesajlar
923,079
Kullanıcılar
451,372
Son üye
yokedici.2001

Yeni konular

Geri
Üst