RG3-15 CLS Reaktif Güç Rölesi

kompanzasyon devresinde 15 cls reaktif güç rölesinin sıfırlama ve endeks girilmesini istediler arastırdım dokumanları indirdim hem yazılı görsel hemde videolu anlatım var nasıl yapacagımı anladım ama önceden tecrüben yok sizce kullanma klavuzu yeterlimidir?
Adsız.png

Kullanma kılavuzu yeterlidir. İlk deneyimim RG3-12CS ile olmuştu kılavuzu takip ederek set etmiş ve herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım.
Bazı uyarılar Cosfi set değerini 1 kez gireceksiniz yani ya endüktif ya kapasitif eksende bir değer.
- Gerilim trafosu kullanılmadığı için değer 1 girilecek.
- Akım trafosunda oran gireceksiniz. 100/5A akım trafosu için set değeri 20 olacak.
- Jeneratör yoksa cosfi2 ayarını kullanmayın. Hatta jeneratör varsa röle çalışmayacak şekilde sistemi kurun.
- Ton,Tof,Trc yani devreye alma,bırakma ve deşarj süreleri için kondansatör üretici tavsiyesine uyulmalı.
- Program 10'u seçin kademeler otomatik algılanır. (Kademe algılanırken sistemde bir miktar yükün stabil halde olmasına dikkat edilmeli yük değişken olmamalı.)
- Otomatik tanımada röle hatalı algılama yapabilir kademe güçleri manuel olarak girilip kontrol edilerek gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Algılanmayan kademe varsa güç devresi kontrol edilmeli.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Kolay gelsin...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,170
Kullanıcılar
453,298
Son üye
dragovip

Yeni konular

Geri