Arkadaşlar acemiliğimi bağışlayın. Aranıza yenikatıldım. Baskılı devre üzerinde Dirence Benzeyen elemanlar var. Üzerinde renk kodları var. Bunlar RJ kodlu. Acaba bunlar bir direnç çeşidi mi yoksa başka bir elemanmıdır. İşlevi nedir?
Devre resmini gönderiyorum. Teşekkür ederim.
Görünüşe göre smd dirençleri sadece R1,R2 gibi harfle gösterirken normal dirençleri RJ harfiyle göstermişler. Bobin olması biraz zor zira devrede birbirine seri bağlı bu kadar bobin olması garip bir durum. Bunu anlamanın en iyi yolu bi ölçü aletiyle ölçmektir. Eğer bobinse hemen kısa devre gösterecektir.
Muhtemelen metal film direnc. Toleransı düşük olan direnctir. Multimetrelerde kullanılan direncler sıcaklıkla çok değer degistirmemesi lazim. Olcum sonuçlarının etkilenmemesi için.
çok teşekkür ederim arkadaşlar. sağolun var olun. Bu arada yeni yılınız kutlu olsun. Son bir şey sormak istiyorum: Bu metal film dirençlari ölçmenin bir yöntemi var mı acaba. Renk kodlarından okumak zor gibi görülüyo.Teşekkürler tekrar.
Şu siteye renkleri yazıp değerlerini öğrenebilirsiniz. https://320volt.com/5-renkli-direnc-hesaplama/
Elinizde multimetre varsa propları direncin uçlarına değdirerekte değerlerini okuyabilirsiniz ancak doğru okuma yapabilmek için dirençleri devre üzerinden sökmek gerekebilir.