rockbaba
Üye
Arkadaşlar Merhaba Bu Robot Olayında, sadece bu siteye bakıyorum maşaallah bir çok bilgili bu konuda kendini yetiştirmiş arkadaşlarımız bir çok şeye profesyonel cevaplar verip insanlara yardımcı oluyorlar. peki bu endüstriyel robotları Türkiye dahilinde neden imal etmiyor hiç kimse. çok mu zor bir olay yoksa çok mu yatırım gerektiriyor, yazılımınımı yapamıyoruz yoksa farklı sebeplerimi var. bakıyorum Meslek liseli gençler bile bir çok proje yapmış yayınlamışlar. ama iş uygulamaya gelince bir şey yok. nedir bunun sebepleri bence bunu araştırmalıyız. bu konuda yurt dışına bağlı kalmamalıyız. İhracat işini maddi durumu iyi herkez yapar. yani biraz işi bil git almanyadan 5 10 bin euro ya bir ikinci el robot getir. burada sağını solunu temizle bakımı kurulumunu yap sat 30 40 bin euroya. ilk başta çekici gelebilir ama ülkemizi ikinci el robot çöplüğüne çevirmeyelim. ben 98 yılında Anadolu Teknik Lisesi CNC bölümünü bitirdiğimde şehrimde iş ararken Çalışabileceğim bir Tezgah bile bulamamışken sadece iki yılda bu şehre 2.500 den fazla çin malı 1000 civarıda alman malı tezgah girdi. İşte robot işi de ülkemizde böyle olacak diye düşünüyorum. ve bu gelirin ülkemizde kalmasını istiyorum. bu konuyu sizinle paylaşmak ve tartışmak istedim herkeze iyi sabahlar.
Moderatör tarafında düzenlendi: