Arkadaşlar şimdiki zamandan bahsetmiyorum ben.Anlatımımdan robotların gelişmekte olan teknolojisine karşı olduğum anlaşılmasın. "İnsanlar sadece insanların yapabileceği işleri yapsınlar"derken siz şimdiki zamana ğöre yorum yapıyorsunuz .Benim kasteddiğim ilerki zamanlarda olabilecek durumlar.Üstelik insanlar rahat etmesin durmadan çalışsın yorulsun demiyorum.Şimdi robotların yaptıkları işi önceden insanlar yapmıyorlarmıydı? (birebir aynısını demiyorum tabiki).Şimdiki zamanda insanların yapacagı işleri ilerki zamanda robotlor yapacak benim demek istediğim bu.Çünki şimdi robotların yaptığını eskiden insanlar yapıyordu,öyle değilmi?Şu zamanda insanların yapabilecekleri işler olabilir (endüstri ve üretim ağırlıklı) peki ileriki zamanda?Şimdi bile ülkemizde işsizlik sorunu çok fazla iken,işler robotların eline geçtiğinde bu sorun nerelere kadar çıkar bilemiyorum.Örneğin bir cnc kaynak tezğahının şimdiki yaptığı işi,önceden bir kaynakcı elemanı yapmıyormuydu (birebir aynı hızda aynı kalitede aynı zamanda demiyorum)şimdi bir fabrika bir cnc kaynak tezgahı aldığında kaynakcı elemanlarına ihtiyaç kalmıyor ama tamamen diil tabi(ileride tamamen olacak gibi geliyor bana)Anlatımlarım kısa zaman içerisine sıkıştırılmasın,ğeniş zaman dilimi içerisinde yorum yapıyorum.Elbette ğelişmekte olan robotlar ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunsun.Ğönül isterki o robotların tüm ekipmanları en küçük parçası bile tamamen yerli üretimi olsada bütün insanların işini robotlar yapsa.Bunu yapabilsek zaten bütün işi robotlar yapsa bile kişi başına düşen ğelir sayesinde hiç kimsenin çalışmasına gerek kalmaz,böyle bir ülke olmamızı bende isterim,ancak başka milletlerin teknolojileri ile teknoloji sahibi olunmaz sadece kullanılır ve de teknoloji üretmeyip sadece kullanmak ile işsiz kalan insanların derdine çare olabilecek ülke olamayız.Amacım kendimizin üretip kendimizin kullandığı,tamamen yerli üretimi olan robotlarla halkımızın rahat etmesini sağlamak.Teknolojiyi üretmeyip kullanmakla,başka milletlerin insanlarını çalıştırmadan rahat ettirir,kendi insanlarımızı işsiz bırakıp rahatsız etmekten öte başka bir şey yapamayız.Hiç bir zaman amerika,israil,alman,italyan vb.ülkelerin ürünlerinin sadece montajını yaparak oluşturulan bir robotun ülkemize olan faydası bize teknoloji satan ülkelere sagladımız faydadan kat kat aşagıdadır.Hiç bir zaman teknoloji satın alarak teknoloji satanın önüne geçemeyiz..Kimsede yabancı ürünleri kullanarak sadece montajını yaptıgı(ğerçek anlamda işe yarayan robotlardan bahsediyorum)robotları yaptığımızı zannetmesin.'Üretmeden tüketme tehlikesi içindeyiz' son olarakta emrah arkadaşıma kısa yorumu için teşekkürler ama bence Üretmeden tüketme ye benzer bir söz
düşünce üretmeden söz tüketme