güzel insan, çalışmama demez ama, işin içine amalar girince onlarca sorun ortaya çıkıyor. elmas testerenin sertlik derecesi, ısınma katsayısı gibi gibi.hiç dekupaj kulladınız mı? metal için ayrı, ahşap için ayrı ucu (testeresi) vardır. metal testere ile ahşabı kesebilirsiniz ama gördüğü yumuşak yük yüzünden makineyi yakarsınız. devir aynı devir ama kesilen madde yumuşak olduğu halde aşırı zorlanır. aynı şey sizin dewalt için de geçerli profili yorulmadan keserken, yarı kalınlıkta bir ahşapta deneyin en iyi olasılık diski kıracaktır. başka bir yatar dairede elmas diski deneyiniz, yüksek verim alırsınız. ama basma dewalt zarar görür. dilerim denemezsiniz.dewalt d28730 marka profil kesme makinem var. bunormalde taş ile çalışıyo ben buna elmas uçlu metal bıcak taksam sorun olurmu
bu cihazı max rpm 3800 ama benim aldığım bıcak max 1700rpm dolayısı ile bi sıkıntı çıkar mı
son derece tehlikeli olur, yatar daire marangoz aletlerindendir. üzerlerinde bildiğimiz 3 faz motorlar olur ve ortalama 1500 d/d standarda yakın değerdir. yani 1700 d/d üst sınır olarak almak lazım. diğer taraftan dewalt ve benzeri taşlı kesme makineleri daha düşük wattlarda olsa bile kesici olarak yüksek devirde hizmet verir. böyle makinelerin devrini düşürüp kullanmak son derece tehlikeli ve sakıncalıdır. uygun işe uygun eleman mantığı en sağlıklısıdır. elmas daireyi kullanabileceğimiz tek el aleti fleks dediğimiz taşlamadır. bildiğimiz adıyla canavar, bir küçüğünün adı da avuç taşlamadır. hem zımpara için, hem de uygun taş ile metal- mermer gibi kesimlerde kullanabiliriz. elmas testereyi ise kullanılan taş disk/zımpara diski ile aynı çapta ise kullanabiliriz ki çok profesyonel olmak lazım ve kollarımızın da çok güçlü olması lazım. ben kendi payıma sadece el/kol gücü ile bile olsa kullanmak istemem ama değişik aparatlarla yukarıdaki makine gibi kullanılabilir.Dimmer veya varyak ile devir düşürülebilir.