RS232'den Modbus protokülüne çeviri işlemi

RS232 portu hangi uygulama protokülünü kulandığını bilmiyorum. Eğer seri-port yeterli bir cevapsa seri-port diyebilirim. Sensörün datasheet'inde uygulama protokolü ile ilgili bilgiler yok. Orada bahsedilen "Data interface: RS232". Ve direkt PC'ye bağlanabildiği söyleniyor.

Seri port ve RS-232'yi aynı şey gibi düşünebilirsin, yani uygulama protokolü ile ilgili birşey değil. Sorunu çözebilmek için kullanılan uygulama protokolünü mutlaka öğrenmek gerekiyor. Bu protokol, standart birşey olmayabilir; ürüne özel geliştirilmiş bir protokol olabilir.

PC'ye doğrudan bağlanıldığında verilerin nasıl alındığını öğrenirsen, konu hakkında fikir verebilir. Muhtemelen PC'ye bir yazılım yüklemek gerkiyordur ve bu yazılım, uygulama protokolünü bildiği için cihazla konuşabiliyordur.

Bu cihazı, millet kendi uygulamalarına entegre edebilsin diye cihaz için geliştirilmiş hazır yazılım modülleri/kütüphaneler olabilir. Bunları araştırılsan sorunu çözebilirsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
   röle üzerinden kesicilerimize uzaktan açma veya kapama yapıyoruz bunları Rs 232 üzerinden yapılıyor kullandığımız rölenin imalatında programıda yapılıp pc önceden programını yükleyip rölenin dış yüzenden bulunan Rs 232 üzerinden röle içine girilip modbus ayarı yapıltıktana sonra kumanda yapılacak yere gsm veya data üzerinden telekom hattı çekılerek   modem  ve convektörler çıkışıda rölede belirtilen uçlara kumandanın yapıldığı yerede modem  takılark uzaktan kumanda sistemi yapılmış olur.
 
merhabalar,

konuyla ilgili olarak bi alternatif daha sunmak istiyorum: Klemsan Otomasyon ürünü olan Portmaster ile söylemiş olduğun RS232 / Modbus TCP dönüşümünü çok rahatlıka yapabiliyorsun. Klemsan Elektrik ve Elektronik direk bu adesten bakarsanız uygulamanza yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
 
konuyla ilgili olarak güzel bir ürün var piyasada. özellikle 4 kanal rs232 portundan verileri modbus tcp'ye çevirebiliyorsun. portmaster v3 ürününe bakarsan (klemsan otomasyon ürünü), sorununu çözebileceğini düşünüyorum. kolay gelsin...
 
Bende port dinleme programları öneriyorum
Hatta bir program da önereyim Free-serial-port-monitor cıkısları anlık hexdesimal görebilirsin kafa yorarsan portu ne yapar ne yapmaz cözersin bence
 
Merhaba,

DELTA IFD9506 ve IFD9507 serisi çeviriciler var. RS-232/485 bilgiyi rahatlıkla Modbus TCP/IP ye yada tersi yönde çevrim yaptırabilirsiniz.

www.fastltd.net yada 0216 574 9434'den bilgi alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,124
Kullanıcılar
452,026
Son üye
bodos38

Yeni konular

Geri
Üst