Rulman Bozulma Sensörü

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Merhaba, arkadaşlar, ifm electronic firmasının “efector Octavis” rulman bozulma sensörü diye bir ürünü var. Ürün rulmandaki dış bilezikte, iç bilezikte veya rulman milinde arıza,hasar olup olmadığını tespit edebiliyor. Rulmanı elimize alıp bakmadan, frekans analiz yöntemiyle sağlıyor. Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı, varsa memnunlar mı, fikirlerinizi alabilirmiyim.



“efector Octavis” : Rulman bozulma sensörü

Rulman ve balans bozukluğu tespitleriniz için;

Artık pazarda küçük makinelerin ve ekipmanların rulmanlarının ve dolayısıyla makinelerin durumunu kalıcı şekilde denetleyen ve görüntüleyen ve bunu yaparken de pahalı sistemler kadar etkin çalışan bir ürün var : efector Octavis

Octavis rulmanın bozukluğunu frekans analizi yöntemiyle tespit eden mikrometrik ivme sensörüdür. Özel bir teşhis algoritması kullanıldığından beş ayrı rulmanın durumu ayrı ayrı kontrol edilebilir. Bozulmanın rulmandaki iç bilezik, dış bilezik ya da bilyede mi olduğu görüntülenebilir ve sonuç da “yeşil-sarı-kırmızı” renkleriyle ürün üzerindeki göstergede görülebilir. Görüntüleme ve teşhis gerçek aşınma ile eş zamanlıdır.

Rulman bozulma monitörünün kolayca ayarlanabilmesi için tek yapmanız gereken yazılımdaki rulman bilgi bankasından makine içindeki rulmanı seçmenizdir. Değişken hızlar için hızla ilgili bilgi de gereklidir. Hız bilgisi analog bir sinyal ile ya da sensöre bağlı pals oluşturucu ile edinilebilir. 36x36x36 mm lik küçük boyutları ile her türlü motor ve dişli kutusuna kolayca monte edilebilir.

İki nesne kontrolü (iki rulman veya 1 rulman, 1 milde sapma)
VB1001 – frekans aralığı 3...6,000 Hz

Beş nesne kontrolü (beş rulman veya 4 rulman, 1 milde sapma)
VE1001 – frekans aralığı 3...6,000 Hz
VE1002 – frekans aralığı 0.125...500 Hz



http://www.voltam.com.tr/
 
İlginç ve faydalı olabilecek bir ürün. Peki rulmana, mile motor üzerinde sensör nasıl bağlanıyor? Beş rulman aynı anda nasıl bağlanıyor? Ayrı ayrı sensörler var da bunların sinyal çıkışı tek bir tranmistter'damı toplanıyor?
Fiyatı ne mertebelerde?
 
Cihazın nasıl çalıştığını anlatan bir döküman. Kullanan varmı? İşe yarıyor ise denemeye değer..
 

Ekli dosyalar

  • VB1001-gb.zip
    393 KB · Görüntüleme: 5

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst