Arkadaşın nükleer ile ilgili mühendislik okuması demek sadece nükleer enerji santrali olursa orada çalışabilirsin demek değil, nükleer ile ilgili bilgilerimizi tıpta insanları iyleştirmek içinde kullanabiliyoruz ve daha birçok alandada. Nükleer enerji santrali kurmakta; "ben çevreyi kirletmek istiyorum bunun en kolay yolu nükleer enerji santrali kurmakmış iyi bir tane kurayım olsun bitsin" demek değildir. Bu konu zaten nükleerin faydaları zararlarınıda tartışmak için değil arkadaşın farklı memlekette ülkemiz için hemen hemen yeni bir dalda eğitim alma istemesindeki haklı çekinceleridir ama yine konu altdallarına iniyor. İsterseniz ben nükleere karşıyım diye konu açın bunuda tartışalım, bende sizin ülkemizi atık konusunda maşa olarak kullanmak istemeleri kaygınıza hak veriyorum ama pire yüzünden yorgan yakmayada karşıyım bir atık problemi varsa bunu konuyu iyi özümsemiş türk mühendisleri neden çözemesin diye düşünür, ülkemin insanınında hiç küçümsenmeyecek yetenekleri olduğunu bunu tarih boyunca ispatladığını hatırlarım, şimdi belki biraz kestirmekte olan Türk milleti hiçbirzaman dünya üzerinde kendisi hariç kimseler tarafından kabiliyeti küçümsenmemiş köşeye sıkıştırılınca kedi gibi gözükürken aslana dönüşmüş olduğu unutulmamıştır, söylediklerimde derin milliyetçilik duygusu falanda aramayın fakat tarihi incelerseniz her milletin değişmeyen bir karakteri olduğu açıkça görülen bir gerçektir bu tespitte benim değil tarihin bir göstergesidir.