Rusya`da nükleer mühendislik okumaya (akkuyu ngş aş) hak kazandım(yardım... )

kaçırılmayacak bir fırsat gitmemek olmaz her halde.
 
Bence mantıklı
Şu an TÜrkiyede Elektrik-Elektronik Mühendislerine piyasanın verdiği ücretler komik boyutlarda,haliyle açılan üniversitelerdeki düşük puanlardan dolayı piyasada birçok mühendis yetişmekte bu ise seçme şansını haliyle de fiyatı düşürüyor.
Akkuyu,bir ilk olacak ve Türkiyede gözlerin üstünde olacağı bir santral olacak.Bu yüzden oranın geleceği ve maaşı piyasaya göre daha iyi hem ayrıca mühendislikle ilgili olarak da son derece teknolojik bir yer olacağına inanıyorum

Bence başvur.
 
Bu sınavı senin gibi tanıdığım bir arkadaşım var o da geçti ona da söyledim kesinlikle gidin nükleer enerji artuk hemen hemen vazgeçilmez bir enerji dalı haline geldi ve bu konuda Türkiye geç kalmış olmasına rağmen sonunda yapacaklar.
Türkiye de kalmanı gerektirecek herhangi bir özel durumun yoksa hiç durma git bu alanda dünyada çok fazla uzman yok kendini de geliştir ve çok iyi imkanlarda işe başla derim başarılar.
 
........................
 
Son düzenleme:
Hes'e hayır çevre kirletir nükleer e hayır kanser yapar te s hayır zehirler O zaman elektriğe de hayır deyin herkesi güneş enerjisiyle mi besleyecek devlet bir çernobildir tutturmuşssunuz ama önce bir araştırın
 
Hes'e hayır çevre kirletir nükleer e hayır kanser yapar te s hayır zehirler O zaman elektriğe de hayır deyin herkesi güneş enerjisiyle mi besleyecek devlet bir çernobildir tutturmuşssunuz ama önce bir araştırın

Her şeye burnunu sokup yorum yapıyorsun selçukekeem1992 20 yaşında olan arkadaşım nükleer yanlış ellerde insan oğlunun görebileceği en büyük felakettir. Bizim ülkemizin kesinlikle doğru el olmadığını biliyorum ... Buna da yorum yap bakalım aydınlat bizi ... Haa pardon yaa sen şimdi yöneticiye ağlayıp sızlayıp forumdan attırırsın bizi... :( Söylediklerim için özür..
 
Arkadaşın nükleer ile ilgili mühendislik okuması demek sadece nükleer enerji santrali olursa orada çalışabilirsin demek değil, nükleer ile ilgili bilgilerimizi tıpta insanları iyleştirmek içinde kullanabiliyoruz ve daha birçok alandada. Nükleer enerji santrali kurmakta; "ben çevreyi kirletmek istiyorum bunun en kolay yolu nükleer enerji santrali kurmakmış iyi bir tane kurayım olsun bitsin" demek değildir. Bu konu zaten nükleerin faydaları zararlarınıda tartışmak için değil arkadaşın farklı memlekette ülkemiz için hemen hemen yeni bir dalda eğitim alma istemesindeki haklı çekinceleridir ama yine konu altdallarına iniyor. İsterseniz ben nükleere karşıyım diye konu açın bunuda tartışalım, bende sizin ülkemizi atık konusunda maşa olarak kullanmak istemeleri kaygınıza hak veriyorum ama pire yüzünden yorgan yakmayada karşıyım bir atık problemi varsa bunu konuyu iyi özümsemiş türk mühendisleri neden çözemesin diye düşünür, ülkemin insanınında hiç küçümsenmeyecek yetenekleri olduğunu bunu tarih boyunca ispatladığını hatırlarım, şimdi belki biraz kestirmekte olan Türk milleti hiçbirzaman dünya üzerinde kendisi hariç kimseler tarafından kabiliyeti küçümsenmemiş köşeye sıkıştırılınca kedi gibi gözükürken aslana dönüşmüş olduğu unutulmamıştır, söylediklerimde derin milliyetçilik duygusu falanda aramayın fakat tarihi incelerseniz her milletin değişmeyen bir karakteri olduğu açıkça görülen bir gerçektir bu tespitte benim değil tarihin bir göstergesidir.
 
Nükleer enerji enerjiye ihtiyaç duyan gelişmekte olan bir ülkenin ihtiyacıdır. Nükleeri kapatan ülkelerin başında avrupa geliyor ki avrupanın durumu ortada. Yaşlı nufüs ve duraklama dönemi. Önce almanya nükleer enerji santrallerinin bir kısmını kapattı. Çünkü onlar zaten güneş enerjisini iyi kullanan ülkelerin başında geliyor. Güneşi kullanırken nükleerin bir kısmını durdurması gayet normal. Nükleer enerji ülkemize gelmeli. Eğitimini aldıracağımız nesiller boyu aktaracağımız bilim adamlarımız mühendislerimiz olmalı. Eğitimler alınmalı. Ama ben tercih etmiyorum gitmedim ailemle olmak istedim kişiden kişiye değişir bu tercih meselesi. Hayat yaşama olayları değerlendirme biçimine göre karar verilmeli.
 
karaapak
ve
EddyAkımı
arkadaşlarımız yararlarından bahsetmişler... Ama ben hala ya bir kaza olursa ihtimalindeyim. Zaten fiziksel anlamda giderek kısalan ve tarihteki bir çok köklü ama yok olmuş medeniyetlerin yaşadığı yok olma sürecinde olan türk ulusunda meydana gelecek bir nükleer felaket türk sözcüğünün tarihten tamamen silinmesi demektir. Ayrıca mersindeki bir kaza doğrudan tüm çukur ovanın, konya ovasının, mersin havzasının, iç anadoludaki tarım havzalarının, antalyanın, diğer tarafa yer alan hatay havzasının tarım anlamında 100' lerce yıl radyasyonlu ürünler üreteceği anlamına gelir ki bu seneryo gıda anlamında türk ulusunun aç kalması demektir... Ben nükleer teknolojisinin öğrenilmesine karşı değilim sadece nükleer santralin ülkeme kurulmasına karşışım... Yabancılar santarali kuracaklar paralarını alıp kenara çekilecekler. Sonra işletmenin sorumluluğunu bize verecekler.. Uzaktan kumandayla kaza süsü verilmiş bir sabotajla büyük bir felaket yaratıp türk ulusunu tamamen yok edecekler.... Bana çok fazla film izliyor diyebilirsiniz ama gavurlarda merhamet olmadığını unutmamak lazım onlar hiçkimseye açımazlar...Özelliklede Tüklere..:D
 
Dünya nükleer enerjiden vaz mı geçiyor? Bu ne o zaman? Lütfen insanları doğru bilgilendirelim:
"Ağustos 2010 itibariyle Dünya’da 29 ülkede toplam 373.673 MWe kurulu güce sahip 440 nükleer reaktör işletme halindedir ve Dünya Elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık %15’ini karşılamaktadır. Toplam 2776 MWe kurulu güce sahip 5 nükleer reaktör yeniden işletmeye girebilecek şekilde uzun süreli kapatma durumundadır. Toplam 59.544 MWe güce sahip 61 nükleer reaktör ise inşa halindedir.Bu veriler ışığında Dünya’nın nükleer santrallerden vazgeçtiğini söylemek mümkün değildir. Ayrıca, nükleer santral yapmama kararı alan ülkeler de kararlarını tekrar gözden geçirmektedir. Örneğin İsveç son zamanlarda aldığı kararla hiç bir şekilde yeni nükleer santral yapmama kararını değiştirmiş ve kapatacağı santrallerin yerine yenilerinin yapılmasına karar vermiştir. Halen Bulgaristan’da 2 adet 1906 MWe gücünde, Finlandiya ve Fransa’da 1’er adet 1600 MWe gücündeki reaktörler inşa halindedir. Ayrıca Fransa ve İngiltere yeni nükleer güç santralleri yapmayı planlamaktadır."
Kaynak: TAEK Avrupa
 

Forum istatistikleri

Konular
129,862
Mesajlar
930,846
Kullanıcılar
452,723
Son üye
kerempalanci01

Yeni konular

Geri
Üst