SÜRÜCÜ VE REDÜKTÖR, TORK İLİŞKİSİ

Katılım
19 Ocak 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar benim sorum redüktör ve sürücü arasındaki fark yada şöyle diyelim tork kontrollü bir sürücü redüktörün yaptığı işi yapabilirmi.
temsili rakamsal örnekler vericem kıyaslama konusunda bilgisi olan arkadaşlar dan yardımlarını bekliyorum.


redüktörlü sistemde: 3kw 1500 devirlik bir motora 1500 giriş/225 devir çıkış sağlayan bir redüktör bize ortalama 123nm lik bir tork sağlar.

redüktörü söküp herhangi bir marka 3kw lık tork kontrollü bir sürücü bağlayarak aynı zamanda frekans değerinde ki değişiklikle motor devir sayısını 225 devire getirdiğimizde 123 nm tork değerini alabilirmiyiz veya alabileceğimiz tork değeri ne kadar olabilir.

bu işi yapabilecek sürücü markası konusunda bilgisi olan arkadaşımız varsa ürün bilgisi ayrıca ricamdır.
SAYGILARIMLA.
 
matamatiksel olarak olur motor gücü 3.kw 225.D/dv 125 Nm olur Elektrik motorunu 3.75.hz çalıştırılır. bu durumda motor sargılar ne kadar dayanır bilmem.
benim bildiğim rediktötsüz çalışmaz iş yapmaz yapsa kimse rediktör kulanmaz imalat etmez aktarma sistemlernin hesaplaması ile uğraşmaz.ve fazladan masraf yapmaz.
 
Sürücü ile hızı düşürülen motor yine aynı kW yı harcarmı bence kW değeri düşer. V/Hz sabittir yani motor yavaşladıkça gerilim ve buna bağlı olarak W'ı düşer. 225 devirde 0,45kW enerji tüketir.
 
Sürücülerde bulunan vektör kontrol yönteminde bir yükü referans hızda döndürmek için en uygun tork sağlanır. Ama bu değer motorun üretebileceği max. torku geçemez. Yani motorun verebileceği max. torku asla değiştiremezsiniz. Redüktör ise hızdan kaybetme karşılığında torkdan kazandıran bir araçtır. Verdiğiniz örnekte redüktörden 123 NM tork alabildiğinizi yazmışsınız. Ama bu durumda motorun sağladığı/hissettiği tork bu değerin altıda birinden bile az.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst