Sürücü ile çalışan motorların rotor topraklamaları.

muakss

Üye
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
SÜRÜCÜ İLE ÇALIŞAN BÜYÜK GÜÇTEKİ MOTORLARIN ROTORLARININ TOPRAKLAMASI İLE İLGİLİ APARAT RESİMLERİ, BİLGİ VEYA İNTERNET SİTESİ VEREBİLİRMİSİNİZ.TEŞEKKÜRLER.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Asenkron motorda, "rotor" dönen iç kısımdır. Rulmanlar üzerinden motor gövdesi ile zaten irtibatı vardır. Ayrıca, zöel bir topraklamayı nasıl düşünüyorsunuz. Soruyu biraz daha çarmısınız..
 
Asenkron motorda, "rotor" dönen iç kısımdır. Rulmanlar üzerinden motor gövdesi ile zaten irtibatı vardır. Ayrıca, zöel bir topraklamayı nasıl düşünüyorsunuz. Soruyu biraz daha çarmısınız..
SN. Zeybek dönen kısımda oluşan elektro manyetik alanı rulman üzerinden degilde statör miline yapacağımız bir aparatla toprağa vermek gerekiyor.böylece rulmanı korumuş hasar almasını engellemiş oluruz. bildiğiniz bir uygulama varmı.veya böyle bişey gördünüzmü.saygılar.
 
Tahminim, oto sarj dinamaoları geya generatörler gibi, ön veya arka mili uzatarak, fırca düzeneği yapmak olabilir.
 
Rulman üreticilerinin hoşuna gitmesede ekonomik çözüm yöntem alternatifleri de olduğundan motor üretici firmalarının dizaynlarında bunu düşünüp uygulaması gerekir diye düşünüyorum.
 
Motoru sipariş ederken motor yatağı yalıtımı istiyorum diyorsunuz ona gore galiba pirinç benzeri bir malzeme ile yatakları kaplayıp rulmanları gövdeden yalıtıyorlardı.
 
Porselen rulmanlar var. Tam kodunu yarin fabrikaya gittigimde bakarim. Bu rulmanlari tek tarafli kullaniyoruz. Ayrica Kestirimci Bakım kursunda gordugum mil fircasida vardi. Katalogu olcak. Bununda ismini yarin paylasirm
 
koyuncu sanayi fırçalar firmasının ürettiği STA-RİNG adlı mil fırçası var. Konvertör tahrikli tüm motorlara uygulanan bir yapıda olup firmanın dediğine göre fırça mil aşınmasına sebep olmamakta ve fırça kıl ömrüde oldukça fazla. Biz fabrikamızda kullanmayı düşünüyoruz. Tek sorun bence yağ vs. gibi tortuların milde film tabakası yapıp fırçanın uçlarının yalıtkanlık değerlerinin artmasıdır. Firma bunun üstüne pek düşmesede bence önemli bir husus.

http://www.sta-ring.com/tr/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,794
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst