sürücü kontrollü motorda kompanzasyon

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba. Bizim bir adet 225Kw lık DC motorumuz var bu motor sürücü ile kontrol ediliyor. bu sürücüden önce 3300/550V trafo var ben bu motora kompanzasyon yapmak istiyorum. Eğer motorun olduğu yerden kompanzasyon yaparsam bundan sürücü etkilenecek ve arızalara sebep olma durumu olacak. Bu nedenle tam olarak nereden kompanzasyon yapacağımı bulamadım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sistemde merkezi kompanzasyon yok mu?Yoksa bunu tavsiye ederim.Yok illaki motoru kompanze edeceksen sürücü girişinden yapabilirsin
kolay gelsin
 
merkezi kompanzasyon var ama kontaktörlü bu motorda vinçi kontrol ettiğinden dolayı yakalayamıyor. bende münferit bir kompanzasyon yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim
 
Vinç demi 550 V da çalışıyor, yoksa ayrı bir trafonuz olmalı.. Ayrı trafonuz var ise OG ye yerleştireceğiniz akım trafoları ile 380V tarafına bağlayacağınız EKM-EKT serisi kompanzasyon işinizi çözecektir.
 
EKM-EKY derken ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım aaçıklarmısınız lütfen
 
bana gore 3300 tarafinda kompanze edersen daha saglikli olacak diye dusunuyorum bu hatta bir adet dinamik kompanzasyon yaparsan cozum elde edersin diye dusunmekteyim.sistem senin 3300 volt tarafini enduktif yuk olarak gorur buraya uygun kvarda bir kondansator baglayarak durumu kontrol edebilirsin bence.
 
web sitemizden ne olduğunu görebilirsiniz. Kısaca, Monofaze ve trifaze tristör anahtarlamalı harmonik filtreli elektronik Kompanzasyon yapan cihazlardır. 20 ms anahtarlama hızı 64 kademe düzeltme hassasiyeti. iki farklı yazılımla çalışabilme ve hem AG hem OG kompanzasyonu yapabilme yeteneği olan cihazlardır.
EKM-EKY derken ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım aaçıklarmısınız lütfen
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,067
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst