sürücü tipi hakkında

electrics

Üye
arkadaşlar bir asansör sürücüsü için mesela sürücü alioruz ve saniyede 1m/sn hiz isteniyor, ama gün geliyor ben asansörün hizini değiştirmek istiyorum, eğer motorum yeterince kuvvetliyse bu hizi sürücü üzerinden değiştirebilirmiyim eğer öyleyse hangi aralıklarda değiştirebilirim?

kardeş sürücünün amacı zaten hız kontrolü. tabiki hızını ayarlayabilirsin. eğer hız kontrolü yapmıcaksan sürücüye gerek yok. eskiden redüktör grupları vardı. kalkarken vuruntu yapar ama softstarter onu hallediyo.

iyi de arkadasim o zaman bu firmalar asansörcüler yani neden soft starter kullanmiyorlar da bir sürü para verip vvf koyuyorlar panellerine?

kardeş soft starter sadece başlangıç anında yumuşak yol vermek için kullanılır. belli bir süre sonra 20 sn devreden çıkar.
eğer sürücü yerine softstarter kullanırsan tam gaz çıkar inersin :)

tamam o zaman bana nominal çalışma hızı 1 m/sn civarında olan bir motor ile bir softstarter yeter ne gerek var hız kontrol cihazına benim asansörüm sabit hızda çalışıyor dedim ya, ne gerek var vvf cihazına...

Dün 22:06
electrics sürücü tipi hakkında

--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar bir asansör sürücüsü için mesela sürücü alioruz ve saniyede 1m/sn hiz isteniyor, ama gün geliyor ben asansörün hizini değiştirmek istiyorum, eğer motorum yeterince kuvvetliyse bu hizi sürücü üzerinden değiştirebilirmiyim eğer öyleyse hangi aralıklarda değiştirebilirim?

kardeş burda nerde sabit hız yazıyo. agrasif bir kardeşimizsin anlaşılan.

güzel kardeşim sabit hız diye yazmişim işte sen bi de alinti yapmişsin ve bana soruyorsun sabit hız nerede diye, şimdi sorduğumu anlamamış olabilirsin bu herkesin başına gelebilir ama bu sorduğun burda sabit hız nerede sorusu pek alişilmiş bir durum değil bence...

mustafa arkadaşim, sanirim asansörlerde sabit hız oldugunu bilmiyorsun, eğer tam bir bilgin yoksa uygulamasindan boşver soru öyle kalsin, ziyani yok bilen biri cikarsa anlatir...

Arkadaşlar asansör uygulamaları için yapılmış olan sürücülerde, kat bulma işlemi, Elektrik kesintisi durumunda batarya ile en yakın kata gitme, yük değişimlerinde hızın sabit kalması için hız regülasyonu (özellikle kapalı çevrimde) vb. birçok fonksiyon mevcut. Bu nedenle sürücü kullanmak her zaman asansör hareketinin daha yumuşak, titreşimsiz ve konfrolu olmasını sağlar. Ayrıca sadece yumuşak kalkış değil, yumuşak duruş da önemlidir.

Yeni nesil asansörlerde is sabit mıknatsılı motorlar kullanılmaya başlandı, bu sayede motordan direkt olarak gerekli güç üretiliyor ve redüktör kullanmaya gerek kalmıyor, bu tip uygulamalar için de yine sürücü kullanmak şarttır...

tanerr arkadaş güzel izah etmiş

ek olarak sürücüden hız arttırılacaksa mutlaka hız regülatör tertibatının uygunluğu kontrol edilmeli ve se %20 üstünde bir artım yapılmmalıdır (sürücü kullanım kılavuzlarındaki üretici firma tavsiyesidir)
SAYGILAR

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri