Topraklanmadan blendajlı uçlar boşta bırakılırsa, dışardan gelen parazitik sinyaller, alüminyum folyo veya blendajlı tel örgü üzerinde kalır, istenmeyen sinyallere karşı hiç kullanılmamış gibi olur. (Bir blokaj etkisi hiç olamaz sonuç olarak)
Forumun "kablolar" kısmında bir ara kendi deneyimimi anlatmıştım, ama tekrar anlatayım. Bir gün evde blendajlı kablo denemesini kendimce yapmak istedim. 220 vac ile 10 mt.'lik 2'li 0.75' lik şebeke 2'li kablosu üzerine, keserek hazırladığım alüminyum folyo şeritleri birbirlerine değecek şekilde sarıp devam ederek bunu 10 mt.' ye tamamladım. Prize fişle bu kablo takıldığında, bu prizden kabloların içine gelen 220 vac'nin elektriksel etkisiyle, oluşan elektromağnetik indüksiyonla, adi kontrol kalemlerindeki ışığı yakacak kadar statik
Elektrik birikti. Bir ucunu toprak hattına bağladığımda ise bu yük anında kayboldu, kontrol kalemi söndü, evin, binanın kaçak akım rölesi ise bu anda atmadı. (Biriken elektrik türünün statik elektrik olduğu böylece tescillenmiş oldu.)
Yani demek istediğim blendajlı kabloların bir ucunun toprak hattına bağlı olmasıyla, hem parazitik olan çok zayıf sinyalleri, hem de 220 vac'ye çok yakın, ince metallerde (Folyolar gibi) veya iletken metallerin yüzeyinde elektromanyetik indüksiyonla oluşan tüm bu statik elektrik yükleri anında yok edilmiş oluyor. Güvenlik kamera sistemlerinde, pc'lerin seri-paralel port kablolarında, motor sürücülerin kartlarından önce, tüm amfilerin preamfi katına girişten önceki ilk giriş ac sinyalinin taşınmasında, vb. parazitik sinyallerin istenmediği her uygulamada ve yerde, bu topraklanmış blendajlı kablolar çok işe yarıyor, genel bir sonuç olarak. Kolay gelsin.