Cevap için çok teşekkürler. Biraz araştırdım ama anlayamadım, tam olarak ne amaçla kullanılıyor bu by-pass vanaları dalgıçlarda?güzel insan, bizim bir kuyumuz vardı ve içinde de bir dalgıç pompamız. kullanma suyu ve içme suyu olarak kullanırdık. dalgıçta bir bypass vanamız vardı. 7/24 çalışırdı ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. çözüm seçenekleri içinde elde bir diyebilirsiniz.
tespitiniz doğruymuş, Muhtarı aradım, söylediğine göre tankın içinde membran yokmuş direkt tank delinmiş, değişmiş 7 yıl önce. Basınçlandıracak bir şey yok yani şu anda. Membranlı bir basınç tankı koyulursa bu kadar sık dur kalk olayı da çözülecektir. Peki sorunu çözemedik diyelim ve böyle çalışması yapılacak güneş enerji sistemine sıkıntı oluşturur mu?Hıdrofor tankında hava yok. ONun için, bir fıncan su alsanız bıle, basınc anahtarı (Presostat) düşük basınc görüp motoru çalısıtırıyor. Pompanın su emme hattı uzerınde hava alma sibobu olması lazım sıstemde yoksa, tanka hava basmak gerek.
Diyafram yokmuş muhtarın söylediğine göre. içine flaşla baktım içi boştu diyor. Makine mühendisi arkadaşla yerinde bir inceleme yapacağız. Ama sorun yine de çözülemezse bu sık dur kalk olayı sürücü ve güneş panellerine sıkıntı çıkarır mı?Üstadların bahsettiği gibi genleşme tankı diyaframı patlak olabilir . Bu durumda sistemdeki basınç sabit tutulamayacağı için durumunuzda olduğu gibi habire pompa dur kalk yapar . Hatta ani basınç düşmesi yapacak bir patlak olup olmadığının da kontrolünü yapmak yerinde olur . Basınç şalteri ayar değerleri de düşük olabilir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?