Sıvı seviye kontrolü projesi

antalyalii

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar benim bi proje üzerinde çalışma yapmam gerekiyo ve projede sıvı seviye kontrol devresi internette yaptığım araştırmalara göre bu devreyi optik elektroniğe göre tasarlayan yok sıvı seviye kontrolü sıvının bittiği zaman bir ledle veya lambayla bir uyarı vericek aynı zamanda bu dolduğu an içinde geçerli olucak bir devre tasarlamam gerekli yardım edebilecek ustalarıma şimdiden teşekkür ederim ...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sıvı seviye rölesinin hem açık hemde kapalı kontağı mevcut bu kontakları kullanarak istediğiniz işlemi yapabilirsiniz
 
normalde bunun için iki tane şamandıra yeterli(pompa kontrolü yok sadece alarm için). optik elektronik derken ne demek istedin?
 
Öncelikle teşekkür ederim ilgileriniz için rölenin açık ve kapalı olma durumunu biliyorum. bunun yanısıra 2 tane şamandıra ile oluşturulabileceğinide biliyorum yanlız bu yapacağım devrede pasif devre elemanları değilde aktif olarak kullanacağımız elemanlar isteniyor yani şöyle açıklık getireyim konuya bir kap içine su doldurulup boşaltılıcak ve bu durumun ledli sistemle veya alıcı verici göz ile uyarı vermesi veya sesli uyarıyla bize uyarı verme4si gerekiyor picle uygulanan bir kaç devre buldum yanlız pic in programı lazım onuda araştırmaktayım yardımlarınız için teşekkür ederim gelişmeleri gözlemlemekteyim ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,876
Kullanıcılar
450,932
Son üye
ibo45

Yeni konular

Geri
Üst