Sıvı Seviye Rölesi Sorunu

terazi şamandıra var kardeşim en iyisi o sıvı seviyeden daha iyi onu kullan..
 
terazi şamandıra var kardeşim en iyisi o sıvı seviyeden daha iyi onu kullan..

Buhar kazanlarında kullanılan ve kontaklarında civa bulunan cihazı söylüyorsan bu kesin işe yarar. Basınç- sıcaklık ve kimyasal kesinlikle zarar veremez. Ama bunun da histeresizi düşük kalabilir. Yani tankın 15-30 cm lik bir böyümünde kontrol sağlayabilirsin. Mesela 50 cm içinde üst ve alt seviye kontrolü yapman gerekirse birden fazla takman gerekecek. Herbiri için iki delik delmen gerekecek tanka.
 
Tankın sabit ise ki muhtemelen öyledir , ağırlık ölç.
Söylediğine göre aşındırıcı kimyasalların olduğu ortamlarda ultrason filan kullanamazsın.
Tanka müdehale edebiliyorsan seviyeler hep aynı olacaksa delerek krom elektrodlar takabilirsin.
Kimyasal ortamlarda çalışabilen mekanik krom şamandıralar var.
Bunları takabilmek için tankı delmen kaynatman filan gerekir ve içeride temizlik sorunları olacak kıyı köşe kalabilir.
Bu tür sorunlu tanklarda en sağlıklı ölçme yöntemi ağırlık ölçümüdür.
Tek bacağına koyacağın sensör ve okuyucusu işini görür , hele 3 bacaklı ise .
İstediğin seviyeden istediğin seviyeye kadar kısıtlama olmaksızın ve oldukça hassas kontrol yapabilirsin.
 
Bekleyin arkadaşlar detaylı bir şema göndereceğim şimdi, üzerine tartışalım
 
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Konulara açıklık getirmek gerekirse;
1- Ultrasonik seviye sensörleri çok iyi fakat sorunları fazla, tankım kapalı ve üst kapağa bişey monteleyemem, çünkü kapağın üzerinde şişe taşıma travesi var ki 2 katman, zincir sistemi ile dönerek devam ediyor.Ben hiçbir şekilde tankın üzerine bişey monteleyemem, tek çalışma alanım yan duvarlar.Ayrıca çok fahalı zaten onu almazlar

2- Telemecanique zelio SSR'yi duymamıştım, araştıracağım.Eğer Omronlar geldiğinde verim alamazsam ilk tercihim bunlar olacak.

3- Paralel cam boruyla neyi kasteddiniz anlayamadım.Tankın kenarına cam borulu şamandar sistemi gibi bişey mi ?

4- Terazi şamandıra derken anladığım kadarıyla buhar kazanlarında su seviyesini kumanda eden civalı şamandralar.Bunu bende düşündüm, tek kontakları var, duruma göre pano içine diğer ekipmanlar ve sistemler için ilave devreler yapmam gerekecek.Eğer roleli sistemle çözemezsem, düşünülebilir.

5- Ağırlık ölçemem, çok değişken ortam ve heran yeni su girişi ve çıkışı mevcut, birleşik tanklardaki su miktarları çok değişken.

6- Eklediğim dosyada göreceksiniz, tanka müdahale etmem biraz zor gibi, delik delmek, üstten sensör takmak

Excel dosyasına bişeyler karaladım, inceleyip fikir veren olursa sevinirim.Bu arada dosyayı nasıl ekleyecem bulamadım
 
Ağırlık neden ölçemeyesin ?
Sürekli tankın üstüne binip inen mi var ?
Sürekli su giriş çıkışı ölçümü etkilemez aynen izlersin.
Hacim sabit ise ağırlık doğrudan hacimle ilişkilendirilebilir.
Ağırlık ölçümünü bilmediğini tahmin ediyorum.
Ağırlık ölçümü-basınç ölçümü - transmiterleri gibi anahtar kelimelerle araştır.
Hem tankı elletmiyorsun hemde istiyorsun.
Bu daha önce defalarca karşılaşılmış ve çözülmüş bir problemdir , ilk değil sır değil.
CİF kazanlarının ortak derdidir.
 
Hadi çözdüm
Excel dosyasının Ekran görüntüsünü paintte jpeg. kaydettim.onuda bi siteye yükledim,Linki aşağıda, ne zormuş, dosya yüklemeye forum neden izin vermiyor veya sorun server ile ilgilimi ?



1.Tankın içinde ayrıca serpantin var, suyu ısıtmak için buhar kazanından gelen hat dolaşıyor.Su eksildiğinde kimyasal ve su buharı tüm odaya doluyor.

2. Tankın içindeki su yaklaşık 75 C. ortam sıcaklığı ve buhar ile birlikte 45-50 C civarında.bu sıcaklıkta bu alanda kimse kalamıyor
3. Seviye düştüğünde farkedilip yeni su alımı yapılsa bile sistem duruyor, yeni su soğuk olduğundan ısıtma işlemi bekleniyor.
4. Yeni su eklendiğinde kimyasal oranı dengesiz oluyor, ya su tahliyesi yada yeni kimyasal takviyesi yapılıyor
5. Tankın üzerinde yıkama nozulları var, her şişeyi 18 sn. Yıkıyor, pompa by-pass'a geçiyor, by-pass esnasında döner travers çalışıyor, dönerek nozul değişimi yapıyor.Şişe diğer yıkama nozuluna geçiyor
6. Tankın etrafında dış duvarlarda yalıtım var, sadece probları bağlamak için yalıtımı deldim.Herhangi bi ekipman bağlasam bile bunu makina dışına boru ile uzatmam lazım.
7. Oda havalandırması için fan sistemi kurdum, buharı atarken kimyasal buharınıda attığı için kimyasal tüketimi 4 katına çıktı nerdeyse döveceklerdi.
8. 1. ve 3. tanklarda problem yok, onlara sürekli su girişi var ve onlarda kimyasal olayı yok.
9. Problarım paslanmaz, kimyasaldan dolayı farklı malzeme kullanamıyorum.

LLL böyle bir bela işte.Şimdiye kadar kullandığım sistem sıkıntılı, bana hassas hisseden bi ekipman lazım.Ama probla çalışmalı, tankın yanına yanaşamıyorum, üzerine müdahale edemiyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Hem tankı elletmiyorsun hemde istiyorsun. Güzeldi
Ağırlık ölçümleri ve transmitterleri biliyorum ve kullanıyorum.Dediğim gibi bu makina üzerindeki tanklara dışarıdan sürekli su girişi ve fazla suların eklenmiş borularla su çıkışı var.Bazen 1.ve3. tanklar neredeyse yarım iken bazen tam dolu olup fazla suyun tahliye edildiğini gözlemleyebiliyorum.O sebeple makina ağırlığı normal şartlarda değişiyor, sabit veya sabite yakın değil.Bahsettiğim su miktarları 300-800 lt. civarında.Yani benim toplam ağırlığım 3000 kg. 3800 kg. arasında değişir ama şartlarım çalışmaya elverişlidir.Buna nazaran orta tanktan 100 lt. su eksilir sistem aksar, karışık bi durum.Amacım amerikayı tekrar keşfetmek değil amacım bi daha amerikaya uğramamak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…