Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.
Konulara açıklık getirmek gerekirse;
1- Ultrasonik seviye sensörleri çok iyi fakat sorunları fazla, tankım kapalı ve üst kapağa bişey monteleyemem, çünkü kapağın üzerinde şişe taşıma travesi var ki 2 katman, zincir sistemi ile dönerek devam ediyor.Ben hiçbir şekilde tankın üzerine bişey monteleyemem, tek çalışma alanım yan duvarlar.Ayrıca çok fahalı zaten onu almazlar
2- Telemecanique zelio SSR'yi duymamıştım, araştıracağım.Eğer Omronlar geldiğinde verim alamazsam ilk tercihim bunlar olacak.
3- Paralel cam boruyla neyi kasteddiniz anlayamadım.Tankın kenarına cam borulu şamandar sistemi gibi bişey mi ?
4- Terazi şamandıra derken anladığım kadarıyla buhar kazanlarında su seviyesini kumanda eden civalı şamandralar.Bunu bende düşündüm, tek kontakları var, duruma göre pano içine diğer ekipmanlar ve sistemler için ilave devreler yapmam gerekecek.Eğer roleli sistemle çözemezsem, düşünülebilir.
5- Ağırlık ölçemem, çok değişken ortam ve heran yeni su girişi ve çıkışı mevcut, birleşik tanklardaki su miktarları çok değişken.
6- Eklediğim dosyada göreceksiniz, tanka müdahale etmem biraz zor gibi, delik delmek, üstten sensör takmak
Excel dosyasına bişeyler karaladım, inceleyip fikir veren olursa sevinirim.Bu arada dosyayı nasıl ekleyecem bulamadım