S5-100U verilerinin başka bir S5-100U ya aktarımı

Katılım
30 Mar 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhabalar,
Çalıştığım yerde 3 ayrı senkron motoru çalıştıran 3 ayrı S5 PLC var. Ancak bunların ikisi içindeki veriler yanlışlıkla silinmiş. Elimizde programları yedekleyen EPROM'larda yok maalesef. PG730 ile sağlam S5 PLC'den veriyi (PB, FB, OB ve DB) PG'ye transfer edip sonra bunu diğer PLC'lere yüklersek çalışırlar mı? Cevaplara göre birkaç sorum daha olacak eğer başınızı ağrıtmayacaksam :)


Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
dogrudur aynı yöntemle tüm S5 lere uygulayabilirsin
 
Teşekkürler kontrol77 :)
Peki bir başka sorum olacak. Sağlam plc'nin çalıştırdığı Senkron motorun yolvermede yıldız ve üçgen bağlantısını otomatik kumanda ile yapmışlar yani plc'nin burada kontrol fonksiyonu yok sadece geri bildirim alıyor. Programı silinmişlerde ise bu işi plc yapıyor. Sağlam plc'nin programını buna göre nasıl değiştiririm? Hangi blokları yazmam lazım? Programı değiştirmeme izin verir mi?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
iyi akşamlar
öncelikle saglam plc'nin programını al biryerde sakla
yapacagın 1.iş saglam plc programına göre diger plc'lerin kumanda devresini degiştirmek ve programı buna atmak
yada 2. iş kumanda devresini programda yazmak, programın sadeligi açısından yeni bir PB açıp yazmak
inşallah faydalı olmuştur
 
Çok teşekkürler faydalı olmaz olurmu. İlk yöntemi uyguladım. Sağlam plc li motor ilk kalkınmada yıldız- üçgen bağlantıyı otomatik kumandayla yaparken diğer ikisi plc kontrollü yapıyordu. Aldığım programı diğerlerine transfer ettim, yıldız- üçgen kumanda devresini de bitirdim. Akşam üstü motor uçları sökük denedim plc elemanları normal kumanda etti. Yarın uçları bağlayıp çalıştıracağım

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,914
Mesajlar
921,647
Kullanıcılar
451,077
Son üye
vatan1

Yeni konular

Geri
Üst