S7 1200 bağlantı sorunu

enesaskin

Üye
Arkadaşlar merhaba Simens S7 1200 kullanıcısıyım. Sürekli olarak uygulamalı çalışma yaptığım sistemde cuanter uygulaması için internetten örnek çalıştırmalar indirdim yükleme yaptım hata verdi hata sonrası pns kendini kapattı ve artık bağlantı sağlayamıyorun hardwere kurulumu yapamıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
yenşi bir proje çalışması da yapamıyorum. reset atmaya çalıştım ancak program bağlanamıyor led lambalarını yakabiliyor.

Muhtemelen Elindeki PLC'den farklı bir versiyon için yazılmış programı yükledin.
Bu durumda PLC sapıtıyor. Tek çözüm içindeki programı silmek.
Silmek içinse Siemens Hafıza kartı lazım. (Aynı sorun için Geçen hafta aldım. 64 kB 110 TL. Siemens Kazığı)

Yüklediğiniz programın içerisinde PLC için atanmış olan IP adresi ile PC'nin içinde bulunduğu IP'nin subnet'leri uymuyor olabilir.

PLC'ye online olarak reset atınız. Ardından indirdiğiniz örnek programdaki PLC IP'sini PC subnet'ine çekip programı o şekliyle PLC'ye gönderiniz.

Kolay gelsin.

Yüklediğiniz programın içerisinde PLC için atanmış olan IP adresi ile PC'nin içinde bulunduğu IP'nin subnet'leri uymuyor olabilir.

PLC'ye online olarak reset atınız. Ardından indirdiğiniz örnek programdaki PLC IP'sini PC subnet'ine çekip programı o şekliyle PLC'ye gönderiniz.

Kolay gelsin.
Bağlanamadığı PLC'ye nasıl online Reset atacak.
IP farkı doğru olabilir. PC den yüklediğiniz programdaki tanımlı IP adresine bakın, Eğer PC'nin IP grubu programdakinden faklıysa, PC'ninkini programınkine göre ayarlayıp deneyin.
ÖRNEK: PC IP 192.168.0.2 iken Yüklediğiniz Programda IP : 192.168.1.5 ise bağlanamazsınız. Altı çizili kısınnmlar aynı olup son kısım farklı olacak (0 ile 255 arası)

Bağlanamamak ile haberleşmemek arasında fark vardır. Bu tip durumlarda PLC'ye ulaşabilmek için editörler kullanıcıya atanmış IP adresine bağlı olmaksızın kontrol imkanı sunarlar. Bu nedenle, Subnet'ler farklı da olsa Online Access sekmesinden Reset'leme, IP adresi ve Cihaz IP ismi değiştirme gibi işlemler yapılabilmektedir..

Siemens PST ayrıca önerilir.

Syg.

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,051
Son üye
teknik-adam

Yeni konular

Geri