S7 1200 bağlantı

Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
93
Puanları
1
Konum
istanbul


Arkadaşlar resimdeki plc nin giriş çıkış bağlantı şeması ama ben hiç bişey anlamadım.sensör besleme çıkışından çıkan iki kablo nereye gidiyor?ortak uç olayı varmış galiba.ortak uç ne oluyor?mesela ben çıkışa bir led bağlamak istiyorum nasıl yapmam gerekiyo ve girişe bir buton nasıl bağlamalıyım?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Slm. Aşağı ok L+ 24 vdc M -24vdc bağlantısı cpunun çalışması için. Yukarı ok L+ ve M boşta kalacak (cpu nun çıkışı) DIa kısmında ki 1M ye -24 vdc bağlayacaksın input ledlerinin çalışması için vermessen gelen inputu göremezsin okadar. 0.....7 kadar olan kısım 0. inputların butonun bir ucuna +24 verip diğer ucunu yani dönüşünü istediğin inputa bağlayacaksın.
Alttaki kısımda ise 3L+ ya +24 vdc vereceksin oda com olacak 3M -24 vdc çıkış ledlerinin yanması için
Güvenlik için Çıkışlarına Röle bağla Şayet elindeki CPU transistör çıkışlı 0.5A dan fazla yük bağlanamaz Cpu yu eline alabilrsin. Yanlış bir bağlantı yapıp yanlış voltaj verip Cpu yu yine elinize alabilirsiniz. Yukarıdaki şemada herşey açık aslında Meslekten değil iseniz Hiç uğraşmayın bilene bağlatın derim. Benden söylemesi.
 
Ben öğrenciyim bağlantıları falan öğreneyim diye aldım cpu yu.bilgiler için teşekkürler.önerebileceğiniz kaynak var mı bu bağlantılar hakkında?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…