S71200 seçiyorum yok malesef [emoji23][emoji23]PLC yi s7 300 seçerseniz gözükmüyor olabilir
Arkadaşlar Bu fonksiyonda artışı durdurup (pause) kaldığı yerden devam etme yapabilirmiyiz.
Fonksiyonun EN girişine şart koyuyorum açık kontak yaptığımda Out taki değer sabit kalıyor ama. Şart kontağını kapattığımda Çıkıştaki değer beklediği sürede kat edeceği kadar ileriye zıplayıp oradan devam ediyor. Yani değer arka planda ilerlemeye devam ediyor.
Teşekkür ederim. Söylediğinize benzer bir yöntemle çözdüm.Kontağı kapattıgınızda Out değerini bir değişkene atıp(saklayıp), tekrar start verildiğinde init(true) yapıp sakladığınız değeri yüklemeyi denediniz mi?
Aşağıda 10 değerine init edilmiş örneği var, grafiktede onu gösteriyor ama denemedim.
Initialize the setpoint value to the value 10. Give the formal parameters the following values:
- InitFB = True
- SetPoint = 10
- Rate = 5
Buradan kütüphanesini indirip açmalısınız.S71200 seçiyorum yok malesef [emoji23][emoji23]
Eyvalah kardeşim oldu şimdiBuradan kütüphanesini indirip açmalısınız.
https://support.industry.siemens.co...nction-in-step-7-(tia-portal)-?dti=0&lc=en-BR